Okosórákat frissít a One UI felületre a Samsung

Több kiegészítőre is elérhető az átszabott felület, és a nagy frissítés egyéb változásokat is hoz.

Okosórákat frissít a One UI felületre a Samsung

A Samsung tavaly év végén jelentette be a One UI-t, ami az Android 9.0 operációs rendszerrel jelent meg az okostelefonokon, táblagépeken. És ugyanennek a grafikus felületnek már elkészült a viselhető kiegészítőkre szabott változata is, ez először a Samsung Galaxy Watch Active kijelzőjéről köszönt vissza, de már több okosóra is elkészült.

Galéria megnyitása
Samsung Gear Sport és Gear S3

A Samsung egy frissítéssel a Galaxy Watch (R800XXU1CSE1), a Gear S3 (R760XXU2ESE3), és Gear Sport (R600XXU1CSE2) számára is elérhetővé teszi a One UI felületet, ami nemcsak az okostelefonokon és a tableteken tud jobb kezelhetőségről gondoskodni, hanem már a karórákon is. A Galaxy Watch Active esetén olyan szoftveres újítások is megjelentek, melyekkel a cég kiváltotta a tekerhető lünettát, de egyéb módosítások is történtek, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy gördülékenyebben lehessen kezelni az eszközöket. A One UI egy teljesen új interfészt alkalmaz, ami magában foglal új grafikus elemeket, átalakított animációkat, és más egyéb apró módosításokat. Egyszerűbb és letisztultabb lett az egész rendszer, könnyebb rajta navigálni, áttekinthetőbb, de mégis több lehetőséget nyújt.

Új digitális számlapok is akadnak, amik több adatot tudnak majd kirajzolni, így egy pillanat alatt áttekinthető lesz minden, amire éppen szükség lehet. A gyorsbeállítások elérésére szolgáló panel tovább fejlődött, már több oldal lehet itt, így értelemszerűen több lehetőség érhető majd el róla. Az egészségi területen is jó irányba indult el a Samsung, ugyanis a frissítést követően a Health szolgáltatáson belül azonnal láthatóak lesznek a napi aktivitással kapcsolatos részletes információk. Szinte folyamatos lesz a szinkronizálás az óra, valamint a mobil között. És szaporodtak az opciók a beállítások haladó részén, például letiltható lesz az érintésre ébredés, és az éjszakai mód is.

Galéria megnyitása

A korábbi funkciókon is csiszolt a Samsung, a különböző edzéseket ezáltal gyorsabban fel fogja ismerni a rendszer, így jóformán rögtön elkezdheti követni a testmozgásokat anélkül, hogy a felhasználónak be kellene avatkoznia. És már eleve többféle mozgásformát tud majd kezelni a szoftver, az úszáson belül például lesz olyan, hogy szabadtéri úszás. A frissítés elvileg még az üzemidőre is pozitív hatással lehet majd. A leírás alapján a Gear és Galaxy termékek olyan optimalizálásokon estek át, amiknek köszönhetően ügyesebben tudják majd kezelni az akkumulátort, és menedzselhetőek lettek a háttérben futó applikációk.

Az okosórákra érkező frissítés globálisan elérhető, és OTA (Over-the-Air) módon lehet beszerezni. A Gear Sport esetében ez 105 MB-os méretet öltött, szóval viszonylag nagyra nőtt. A rendszer küldeni fog értesítést arról, ha elérhető az újdonság. De persze manuálisan is lehet csekkolni, ehhez meg kell nyitni az eszközökhöz tartozó dedikált alkalmazást, azon belül pedig a Home lapot. Ha ez megvan, akkor az About Watch szekcióban ellenőrizhető a frissítés rendelkezésre állása az erre a célra szolgáló menüpontban. Nem mindenki számára ugyanakkor válik elérhetővé a One UI-t elhozó frissítés, több tényező is befolyásolhatja a terjedését, így nem kell izgulni, ha valaki nem kapja meg a következő napokban, akár hetekig is eltarthat a frissítés üteme.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap