Okos töltő USB-s eszközökhöz, ami leszámol a pazarlással

A Powerslayer a töltőn hagyott mobileszközök pazarló áramfogyasztása ellen harcol.

Okos töltő USB-s eszközökhöz, ami leszámol a pazarlással

Az USB porton keresztül tölthető eszközökkel sűrűn előfordul, hogy tovább hagyjuk őket töltőn, mint kéne, így a maximális töltöttség elérése után – ha kis mértékben is – de pazarolják az áramot. Háztartásonként nézve az elpazarolt áram mennyisége elenyésző, ám globális szinten a feleslegesen töltőn hagyott eszközök már jelentős mennyiségű áramot pazarolhatnak el – teljesen feleslegesen.

Itt jön képbe a Powerslayer, az intelligens töltő. A Powerslayer egyelőre csak angol szabványú konnektorokba illeszkedik, és még nem tudni, mikor várhatóak a világ többi részén is átalakító nélkül használható változatok. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Powerslayer felügyeli a hozzákapcsolt mobileszköz akkumulátortöltésének folyamatát, majd ha az akkumulátor eléri a 100%-os töltöttségi szintet, egyszerűen megszünteti az áramellátást, így megakadályozza a túltöltést, valamint az áram pazarlását.

Persze olykor előfordul, hogy a felhasználók nem csak több órára, hanem akár egy egész hétvégére is töltőn hagyják mobil eszközüket – a fejlesztők erre a helyzetre is gondoltak. A Powerslayer akkor, ha a huzamosabb ideig töltőn hagyott eszköz akkumulátora eleget veszített töltöttségéből, újra engedélyezi a töltést, de csak addig, míg az akkumulátor ismét el nem éri a 100%-os szintet. Az említet funkciókat a termék intelligens szoftvere vezérli, amit a Velvetwire fejlesztett ki – a Powerslayer-rel együtt.

Az okos kis eszköz stabil és tiszta 5 voltos feszültséget, illetve 2 amperes maximális áramerősséget kínál, plusz rendelkezik túlfeszültség elleni védelemmel is. A töltő adaptív készenléti technológiával rendelkezik, így a hagyományos töltőkhöz képest egytizednyi készenléti áramfogyasztás mellett várja, hogy ismét szükség legyen rá.

A tenyérméretű újdonság Kickstarteren bukkant fel, ahol a kitűzött 25 000 dolláros célt már régen elérték készítői. A projekt lezárásáig már csak órák vannak hátra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward