Office Web - hamarosan valós időben is

A Web Apps rövidesen, egy frissítést követően nagyobb támogatottságot kap és jobb szerkesztési lehetőségeket fog nyújtani.

Office Web - hamarosan valós időben is

A Web Apps legfrissebb változtatásairól a júniusban megrendezésre kerülő Microsoft Build 2013 fejlesztői konferencián fogják lerántani a leplet - a Windows Blue mellett ez lehet a másik nagy újdonság.

A frissítést követően a legnagyobb újítás a dokumentumok szerkesztési lehetőségében lesz. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az Office Web Appsszal a jövőben már többedmagunkkal közösen is dolgozhatunk egy-egy fájlon. A dokumentumok változásai azonnal láthatóak lesznek mindenhol, ahol az meg van nyitva. Természetesen mindezt úgy kivitelezték, hogy nekünk nem kell folyamatosan a mentés gombbal "szöszölni", és a másik oldalon sem kell manuálisan frissítenünk a képernyő tartalmát – minden automatikusan történik. Az újdonságot egyébként már ki lehet próbálni, a tesztelés lehetősége a PowerPoint Web App esetében adott. Az alábbi videó jól demonstrálja, hogyan kell elképzelnünk a valóságban a kooperatív munkát:

Az eredmény - nem meglepő módon - nagyon hasonlít a Google saját, webalapú dokumentum szerkesztőjének azonos célú szolgáltatására. Az Office Web Apps, vagyis a teljes csomag valamikor a következő hónapban kaphatja meg a közös munkát elősegítő fejlesztést. Ezen felül pedig a Windows 8 és az iOS mellett támogatást kapnak az Android operációs rendszert futtató táblagépek is. Erre az új mobilos Chrome böngésző nyújt lehetőséget.

Valamint ha már Office, akkor érdemes szót ejteni arról is, hogy az irodai programcsomag hagyományos változata is frissülni fog az idei év folyamán. Erre viszont csak valamikor a későbbiekben kerül sor. Az újdonság egyelőre a Gemini kódnevet viseli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward