OCZ Z-drive: nagyon drága és nagyon gyors SSD

Az OCZ Z-Drive névre keresztelt különleges SSD meghajtója néhány hónappal ezelőtt mutatkozott be, akkor már látható volt, hogy egy igen komoly termékről van szó, ami feltehetően rendkívül borsos áron kerül majd forgalomba, de akkoriban pontosabb információk nem álltak rendelkezésre az árral kapcsolatban. Az OCZ ma hivatalosan is bejelentette SSD kártya újdonságát, amelyet a fanatikus felhasználók és a felsőkategóriás munkaállomások számára fejlesztett ki a vállalat.

OCZ Z-drive: nagyon drága és nagyon gyors SSD

Az OCZ Z-Drive névre keresztelt különleges SSD meghajtója néhány hónappal ezelőtt mutatkozott be, akkor már látható volt, hogy egy igen komoly termékről van szó, ami feltehetően rendkívül borsos áron kerül majd forgalomba. Az OCZ ma hivatalosan is bejelentette a meghajtót (eddig csak pl. a Cebiten láthattuk), amelyet a fanatikus felhasználók és a felsőkategóriás munkaállomások számára fejlesztett ki a vállalat.

A Z-Drive PCI Express x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, a kártyán RAID vezérlő foglal helyet, amelynek köszönhetően a termékben elhelyezett két SSD modul RAID 0 módban üzemel a még nagyobb sebesség elérésének érdekében. Minden egyes kártyán négy darab Vertex vezérlő foglal helyet, amelyek négyutas RAID0 támogatást kínálnak egyetlen kompakt termékben. A kártya 256 MB-nyi bufferrel rendelkezik, a rajta található NAND Flash chipek MLC típusúak (Multi level cell, azaz többszintű cella). A gyártó közleménye szerint az újdonság 1,5 millió üzemórán át képes meghibásodás nélkül üzemelni.

A friss információk szerint a Z-Drive 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással kerül forgalomba. A 250 GB-os változat 450 MB/s-os olvasási- és 300 MB/s-os írási sebességgel működik, az 500 GB-os modell esetében az olvasás már 510 MB/s-os, míg az írás 480 MB/s-os sebességgel zajlik. Az 1 TB-os modell 500 MB/s-os olvasási- és 470 MB/s-os írási sebességet kínál. Mindhárom kártya képes az akár 200 MB/s-os folyamatos írási sebesség elérésére. A gyártó a termékekre két év garanciát vállal, a 250 GB-os változat 1400 euróba, az 500 GB-os 2200 euróba, míg az 1 TB-os modell 3400 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward