OCZ Trion 100: új, költséghatékony SSD-k érkeznek

Az új SSD meghajtók kimondottan költséghatékonyak, ám ennek ellenére remek tulajdonságokkal rendelkeznek, így nagy népszerűségre tehetnek majd szert.

OCZ Trion 100: új, költséghatékony SSD-k érkeznek

Az OCZ egy új SSD sorozatot indított hódító útjára, amelynek tagjai mindannyian TLC NAND Flash memóriachipek köré épülnek. A Trion 100 névre keresztelt termékcsaládban összesen négyféle modell lapul: egy 120 GB-os, egy 240 GB-os, egy 480 GB-os és egy 960 GB-os.

A Trion SSD meghajtók fedélzetére ezúttal nem az OCZ saját fejlesztésű, Barefoot sorozatú SSD vezérlőinek valamelyike került, hanem egy Toshiba gyártmányú, TC58-as típusú egység, ami remekül együttműködik az ugyancsak a Toshiba által gyártott A19-es típusú, 19 nm-es csíkszélességgel készülő TLC NAND Flash memóriachipekkel. A TLC memóriachipek egyenként 128 Gb-es kapacitást kínálnak, maguk az SSD meghajtók pedig az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek.

A hibajavító technológia szerepét ezúttal a Toshiba saját QSBC (Quadruple Swing-By Codes) megoldása tölti be, ami egyfajta átmenetet képez a BCH és az LDPC hibajavító algoritmusok között.

Az új SSD meghajtók meglepően strapabíróak, ahogy az a fenti táblázatból is látható, valamint sebességeikkel sincs különösebb probléma – főleg, ha szem előtt tartjuk, hogy TLC alapú, költséghatékony megoldásokról van szó. A teljesítményadatok elég közel vannak az MLC alapú Vector 180-as modellek sebességszintjéhez, ami különösen örömteli hír, viszont 4K-s írási teljesítményük már jóval szerényebben alakul, de ez nem is meglepő, hisz mégiscsak költséghatékony termékekről van szó.

Az újdonságok mellé jár az OCZ ShieldPlus szolgáltatása, amit főként a drágább SSD meghajtókra szokott vállalni a cég. A Trion 100-as SSD meghajtók rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward