OCZ - Toshiba: a jelek szerint tető alá kerül a megállapodás

A 35 millió dolláros üzlet már szinte borítékolható, de van egy-két érdekes körülmény, ami miatt a jövő nem világos.

OCZ - Toshiba: a jelek szerint tető alá kerül a megállapodás

A végzetes bajba került szilárdtest-meghajtó gyártó OCZ megerősítette a tényt, mely szerint a csődeljárás keretein belül "értékesíti magát" a Toshiba számára.

Az OCZ által kiadott nyilatkozat értelmében a Toshiba megszerzi a hárombetűs gyártó kliens és vállalati SSD üzletágát, eközben elegendő tőkét biztosít az OCZ számára NAND lapkák vásárlásához és az ügyfelek támogatásához az átmeneti időszak alatt. Az üzlet várhatóan 60 napon belül megköttetik, értéke 35 millió dollár.

A közlemény kimondja, hogy az OCZ folytatja tevékenységét, azaz kiszolgálja jelenlegi és jövőbeli ügyfeleit. Arra azonban nem tér ki a szöveg, hogy ez milyen formában fog megvalósulni, azaz, hogy az átmeneti időszak lezárulása után a Toshiba továbbra is a jelenlegi márka alatt kívánja-e folytatni a gyártást, vagy beleolvasztja saját adattárolási részlegébe, esetleg új márkát dob a piacra.

Az OCZ nyilatkozata nem érinti részletesen a vállalat csődbe jutásának okait, "NAND flash ellátási korlátok" és "hitelproblémák" vannak megemlítve. A Toshiba oldaláról annyi hangzott el a tárolási részleg vezetőjének a szájából, hogy “a vezető NAND technológiáink és az OCZ SSD szakértelme lehetővé teszi a számunkra, hogy tovább erősítsük a Toshiba helyzetét az SSD piacon".

A további részletek, például, hogy az OCZ külön márkaként folytatja-e, vagy beolvasztásra kerül a Toshibába, vélhetően az üzlet lezárásának közeledtével fognak napvilágot látni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward