OCZ SSD meghajtók, immáron SF-2000-es vezérlővel

A SandForce SF-2000-es sorozatú SSD vezérlőiről tegnap érkeztek információk, ám az OCZ ma már be is jelentette legfrissebb termékeit, amelyek már az újdonság köré épülnek. A Deneva meghajtók SF2500-as, illetve SF-2600-as sorozatú SandForce vezérlőre alapoznak és az üzleti felhasználók szegmenségben próbálnak majd szerencsét a nem is oly távoli jövőben.

OCZ SSD meghajtók, immáron SF-2000-es vezérlővel

A SandForce SF-2000-es sorozatú SSD vezérlőiről tegnap érkeztek információk, ám az OCZ ma már be is jelentette legfrissebb termékeit, amelyek az újdonságok köré épülnek. A Deneva meghajtók SF2500-as, illetve SF-2600-as sorozatú SandForce vezérlőre alapoznak és az üzleti felhasználók szegmenségben próbálnak majd szerencsét a nem is oly távoli jövőben.

A Deneva meghajtókból 1,8 hüvelykes, 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes példányok egyaránt várhatóak, amelyek modelltől függően SATA 6 Gbps-os, SAS, PCI Express vagy HSDL interfészen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. A meghajtók pontos specifikációit egyelőre nem árulta el a gyártó, mindössze csak annyit lehet tudni, hogy az írási és olvasási sebességek 500 MB/s körül, illetve egyes modelleknél efölött fog elhelyezkedni (PCIe és HSDL modellek, amelyeknél RAID0 módot használnak). A véletlenszerű írási- és olvasási teljesítmény pedig 60000 IOPS körüli értéket fog képviselni (4K  blokkok esetén), de modelltől függően több SF-2000-es sorozatú vezérlő együttes használatakor akár jóval magasabb teljesítményt is el lehet majd érni, mind ahogy azt a HSDL alapú megoldásoknál már korábban is láthattuk, igaz, azokban még az előző generációs vezérlők teljesítettek szolgálatot.

Az OCZ jelenlegi tervei szerint az SF-2500-as, illetve SF-2600-as SSD vezérlőkkel felszerelt termékek sorozatgyártása valamikor a jövő év elején indulhat meg, de az első mintapéldányok már az idei év vége előtt elérhetővé válnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward