OCZ Saber 1000: új SSD-k üzleti felhasználóknak

A Saber 1000-es SSD-k főleg olvasás-intenzív feladatok alkalmával vethetőek be hatékonyan.

OCZ Saber 1000: új SSD-k üzleti felhasználóknak

Az OCZ lerántotta a leplet legújabb SSD meghajtóiról, a Saber 1000-es sorozat tagjairól, amelyek az üzleti szegmensben próbálnak érvényesülni. A főleg olvasás-intenzív feladatokra használható újdonságok kiváló választások lehetnek, ha online archiváló szerverbe, webszerverbe, média streamelő szerverbe vagy indexelő szerverbe keresünk strapabíró, megbízható adattárolókat.

A Saber 1000-es modellek az OCZ jól bevált Barefoot 3-as SSD vezérlő sorozatának M00-s tagját alkalmazzák, amelyhez a Toshiba legfrissebb, A19-es típusú MLC NAND Flash memóriachipjei kapcsolódnak. A 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtók mindössze 7 milliméter vastagok, az adott rendszerhez pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak.

Az új SSD meghajtók napi szinten 0,5 teleírást viselnek el az 5 éves garanciaidő során, és természetesen mind 256-bites AES adattitkosítást, mind pedig hirtelen áramszünet elleni védelmet kínálnak – utóbbiról a Power Failure Management Plus eljárás gondoskodik. A vezérlő a PFM+ támogatás keretén belül 16 bájtos PFM+ logfájlban tárolja a NAND Flash chipen végzett utolsó művelet részleteit, maga a logfájl pedig csak a legszükségesebb adatokat tartalmazza, amelyekkel a metaadat-sérülés sikeresen javítható. Az energiaellátás helyreállása és a szerverfürt stabilizálódása után az összes Saber 1000-es SSD visszaáll abba az állapotba, amelyben az áramszünet előtti pillanatban volt, így zavartalanul, adatvesztés nélkül üzemelhet tovább a szerver. Az említett 16 bájtos logot folyamatosan frissíti a rendszer úgy, hogy ez nem megy a teljesítmény rovására.

Fontos szolgáltatás még az ugyancsak üzleti környezetbe szánt központosított menedzsment lehetőség (StoragePeak 1000 SSD Management System and Self-Monitoring), amellyel egy egységes, web alapú menedzsment konzolon ellenőrizhetik a rendszergazdák a különböző operációs rendszereket futtató szerverekben, adatközpontokban és egyéb konfigurációkban lapuló Saber 1000-es SSD meghajtók aktuális állapotát. A rendszer konfigurálható riasztási funkciót is kínál, így hiba esetén még időben reagálhatunk, elkerülve így a komolyabb problémákat.

A 240 GB-os, 480 GB-os és 960 GB-os kiszerelésben érkező Saber 1000-es SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti.

A Saber 1000-es SSD meghajtók öt év garanciával kerülnek forgalomba, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward