OCZ RevoDrive 3 Max IOPS: nagyon gyors SSD-k

OCZ RevoDrive 3 Max IOPS: nagyon gyors SSD-k

Az OCZ Technology Group műhelyéből két új merevlemezcsalád érkezett, amelyek közül az első a RevoDrive Max IOPS, míg a második a RevoDrive 3 X2 Max IOPS nevet viseli. Közös tulajdonság, hogy mindkét család tagjai PCI Express 2.0 x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszer alaplapjához.

Csak úgy, mint júliusban bejelentett társaik, úgy az új SSD kártyák is a gyártó VCA (Virtualized Controller Architecture) technológiájára alapoznak, amiről korábban már írtunk. Fontos különbség azonban – ahogy az újdonságok elnevezéséből is kiderül – hogy ezek a termékek elődeikkel ellentétben már jóval magasabb 4K-s véletlenszerű írási teljesítményt kínálnak: akár 245 000 I/O művelet elvégzésére is képesek az új SSD kártyák.

A RevoDrive X3 család tagjai korábban maximum 130 000 I/O művelet elvégzésére voltak képesek 4K véletlenszerű írás alkalmával, de ez az érték most 140 000 IOPS-ra emelkedett. A RevoDrive 3 X2-es példányok esetében a 245 000 IOPS-os teljesítmény is elérhető. A különböző modellek között az adattároló kapacitás függvényében vannak kisebb eltérések, ezekről a gyártó hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Adatátviteli sebességek tekintetében szintén történt némi előrelépés, így mostantól 1900 MB/s-os maximális olvasási-, valamint 1725 MB/s-os maximális írási tempó áll rendelkezésre. A korábbi, hagyományos RevoDrive 3-as modelleknél 1 GB/s-os írási- és 925 MB/s-os olvasási tempó állt rendelkezésre.

A RevoDrive 3 Max IOPS család tagjainál 120 GB-tól 480 GB-ig terjed az adattároló kapacitás, míg a RevoDrive 3 X2 Max IOPS családban 240 GB és 960 GB közötti adattároló kapacitást kínáló modelleket találunk. Családtól függetlenül minden újdonságra három év garanciát vállal a gyártó.

A termékek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek, de a képességeikből ítélve szinte biztos, hogy nem lesznek olcsóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward