OCZ Petrol: Indilinx Everest az olcsóbb SSD-knél is

Az OCZ nemrégiben dobta piacra Octane sorozatú SSD meghajtóit, amelyek az Indilinx Everest platformra alapoznak. Időközben a gyártó műhelyében már el is készült a második olyan termékcsalád, amelynek tagjai szintén az említett platformot használják, ám fentebb említett társaikkal ellentétben már inkább a költséghatékony SSD meghajtók piacán próbálnak majd labdába rúgni.

OCZ Petrol: Indilinx Everest az olcsóbb SSD-knél is

Az OCZ nemrégiben dobta piacra Octane sorozatú SSD meghajtóit, amelyek az Indilinx Everest vezérlőre alapoznak. Időközben a gyártó műhelyében már el is készült a második olyan termékcsalád, amelynek tagjai szintén az említett vezérlőt használják, ám fentebb említett társaikkal ellentétben már inkább a költséghatékony SSD meghajtók piacán próbálnak majd labdába rúgni.

A Petrol sorozat tagjai 2,5 colos formátummal rendelkeznek és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott noteszgép vagy asztali konfiguráció alaplapjához. A hosszabb élettartam érdekében ezek a modellek is alkalmazzák az NDurance technológiát, ami segít kitolni a NAND Flash memóriachipek várható élettartamát, méghozzá akár az eredeti kétszeresére is. Az adattárolók 2x nm-es gyártástechnológiával készülő aszinkron MLC memóriachipeket használnak, szemben az Octane sorozat tagjaival, amelyeknél szinkron típusú MLC NAND Flash memóriachipek teljesítenek szolgálatot. Az OCZ állítása szerint az újdonságok 1,25 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni.

A három év garanciával forgalomba kerülő Petrol SSD meghajtók 64 GB-os, 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban lesznek elérhetőek. Az egyes modellek az alábbi írási-, illetve olvasási sebességeket kínálják.

[list type="unordered"]

[*]64 GB 

185 MB/s-os maximális folyamatos olvasási sebesség,

75 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

 

[*][bold]128 GB 

[/bold] 360 MB/s-os maximális folyamatos olvasási sebesség,

135 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

 

[*]256 GB

370 MB/s-os maximális folyamatos olvasási sebesség,

240 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

 

[*]512 GB

370 MB/s-os maximális folyamatos olvasási sebesség,

250 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

[/list]

Az új SSD-k már kezdenek feltűnni a webshopokban, ahol a 64 GB-os modell 113 dollárba, a 128 GB-os 187 dollárba, a 256 GB-os 396 dollárba, az 512 GB-os pedig 803 dollárba kerül. Mivel nem hivatalos forrásból származó árakról van szó, így ezeket illik egészséges gyanakvással kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward