OCZ ARC 100: tempós SSD-k kedvező árcédulával

Az új SSD meghajtók a méltán népszerű Indilinx Barefoot 3 M10 SSD vezérlőre támaszkodnak, és 19 nm-es Toshiba MLC NAND Flash memóriachipeket tartalmaznak.

OCZ ARC 100: tempós SSD-k kedvező árcédulával

Elrajtoltak az OCZ ARC 100-as sorozatú SSD meghajtói, indulásként három féle méretben: 120, 240 és 480GB. Mindhárom SSD Indilinx Barefoot3 M10-es vezérlőre támaszkodik, NAND Flash memóriachipekből pedig MLC típusú, Toshiba gyártmányú 19 nm-es példányokat használnak.

Az ARC 100-as modellek a mai trendeknek megfelelően 2,5 hüvelykes formátumú házzal rendelkeznek, és csak 7 mm magasak. A TRIM és S.M.A.R.T. támogatással egyaránt ellátott ARC 100-as SSD meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel kapcsolódnak az adott rendszerhez.

Az ARC 100-asok elég megfizethetőre sikeredtek, hiszen a 240 GB-os és 480 GB-os modelleknél 1 GB-nyi tárhely mindössze 0,5 dollárba kerül. Emellett persze az újdonságok teljesítményére sem igazán lehet panasz. Hab a tortán, hogy az ARC 100-asok 256-bites AES támogatással érkeznek, viszont az IEEE és a TCG Opal szabványok követelményeinek nem felelnek meg, tehát ez a funkció most inkább az átlagfelhasználóknak szól.

Az új SSD meghajtók pontos tulajdonságait az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

Az OCZ ARC 100-as családjának tagjai három év garanciával kerülnek forgalomba az elkövetkező hetek folyamán, áraik pedig a fenti táblázat szerint alakulnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward