Obsidian 750D: újabb tágas toronyház a Corsairtől

A Corsair legfrissebb számítógépháza remek felszereltséggel és rengeteg hellyel érkezik.

Obsidian 750D: újabb tágas toronyház a Corsairtől

Megérkezett a Corsair legfrissebb torony formátumú számítógépháza, az Obsidian 750D, ami az Obsidian 800D és az Obsidian 650D modellek között tátongó szakadékot tölti ki. Az újdonság rengeteg helyet és bővítőhelyet kínál, dizájn tekintetében pedig a letisztult, minimalista vonalat követi, ami határozottan jól áll neki.

Az SECC acélvázra alapozó, szálcsiszolt alumínium előlappal rendelkező Obsidian 750D igen tágas, de ez nem is meglepő, hiszen egy 235 milliméter széles, 560 milliméter magas és 546 milliméter mély PC házról van szó. A 9,7 kilogrammos monstrum belsejében bőven van hely, így itt a szokásos micro-ATX és ATX formátumú alaplapok mellett HPTX, EATX vagy akár XL-ATX formátumú deszkák is helyet kaphatnak - persze egyszerre csak egy. A kívül-belül feketére festett Obsidian 750D alaplaptálcája természetesen kínál szerelőablakot is, sőt, a kábelmenedzsmentet segítő kivágások sem hiányoznak róla, amelyek ráadásul igényes gumiborítást is kaptak.

Az újdonság három darab 5,25 colos külső, illetve hat darab 3,5/2,5 colos belső bővítőhelyet kínál - utóbbiak két darab kivehető keretben foglalnak helyet. Amennyiben hosszabb tápegység beépítése a cél, úgy a második HDD keretet könnyedén át lehet helyezni a siker érdekében. A 2,5 colos adattárolókat persze nem csak az említett bővítőhelyek fogadják: számukra az alaplaptálca mellett további négy, szerszámmentesen szerelhető bővítőhely áll rendelkezésre, amelyek a jobb oldallap felől érhetőek el. Az új számítógépház kilenc darab PCI bővítőhellyel rendelkezik. Processzorhűtőből maximum 180 milliméter magas példány fér el, a videokártyák számára pedig maximum 460 milliméternyi hely áll rendelkezésre - de csak a felső traktusban, alul már csak maximum 340 milliméternyi hellyel lehet gazdálkodni.

Természetesen szellőzés tekintetében sem rossz a helyzet. Alaphelyzetben két előlapi 120 milliméteres, illetve egy hátlapi 140 milliméteres légkeverő áll rendelkezésre, de a ház tetején további két 140 milliméteres vagy három 120 milliméteres ventilátor is elfér. A ház alján emellett két 120 milliméteres átmérőjű ventilátor elhelyezésére is lehetőség nyílik. Az előlapi ventilátorok előtt, valamit a tápegység szellőzője előtt természetesen jelen vannak a szokásos szűrők, sőt, a ház tetején is találunk egy ötletes szűrőt, ami mágnesek segítségével rögzül a helyére.

A tervezők természetesen a folyadékhűtő rendszerek szerelmeseire is gondoltak, így ők a ház elején és alján kényelmesen elhelyezhetnek akár egy-egy 280 milliméteres hőleadó radiátort, a ház tetején pedig akár egy 360 milliméteres hőleadó radiátor számára is van hely. A ház hátuljáról a folyadékhűtő rendszerek csöveinek kivezetéséhez szükséges furatok sem hiányoznak, amelyekből összesen kettő darab jár.

Corsair Obsidian 750D (Guru3D)
Corsair Obsidian 750D (Guru3D)

Az előlapi portok között a szokásos mikrofon bemenetet, illetve fejhallgató kimenetet találjuk, de rajtuk kívül két USB 3.0-s és két USB 2.0-s port is helyet kapott a repertoárban. A nagyméretű oldalablakkal érkező Obsidian 750D hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 160 euró magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward