Nyugdíjba megy az IE 8-as, 9-es és 10-es kiadása

A Microsoft nem támogatja tovább a régebbi webböngésző kiadásokat, inkább minden erőforrását az Edge fejlesztésére fordítja.

Nyugdíjba megy az IE 8-as, 9-es és 10-es kiadása

A Microsoft döntése értelmében az Internet Explorer 8-as, 9-es és 10-es kiadásai hamarosan nyugdíjba vonulnak, azaz nem lesz hozzájuk technikai támogatás, valamint több biztonsági frissítés sem érkezik, így idővel egyre kockázatosabb lesz használni őket.

A végső döntés alapján az utolsó frissítést január 12-én, azaz jövő kedden kapják meg a szóban forgó IE kiadások. Ez a frissítés néhány hibajavítással érkezik, valamint egy új funkciót is bevezet: telepítését követően az adott IE kiadásban meg fog jelenni egy értesítő, ami arról informálja a felhasználót, hogy webböngészője pályafutása véget ért, ideje IE11-re vagy Microsoft Edge-re váltani. A váltás persze nem kötelező, de erősen ajánlott, ugyanis a nyugdíjazott webböngészők veszélyeztetettebbek a hackertámadásokkal szemben, így sokkal kevésbé biztonságosak, mint utódaik. Azt azért feltétlenül érdemes megemlíteni, hogy Microsoft Edge-re csak akkor térhet át a felhasználó, ha hajlandó Windows 10-re frissíteni, hisz az Edge csak a Microsoft legújabb operációs rendszere alatt érhető el.

A döntés persze nem most született meg, hisz a Microsoft már 2014 augusztusában felvázolta, mi lesz az Internet Explorer 8, 9 és 10 sorsa, sőt, idén márciusban az IE már legacy státuszba került, mivel életben tartását már csak az üzleti rendszerek kompatibilitásának biztosítása indokolta.

A Microsoft azt reméli, hogy a figyelmeztetés hatására a régi webböngészőt használók egy része modernebb szoftverre vált. Jelenleg néhány száz millióan használnak kiöregedett webböngészőt, így ha közülük csak pár millióan döntenének a váltás mellett, a cég valószínűleg már annak is örülne. Főleg, ha nem egyből egy rivális webböngészőre váltanának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward