Nyomásérzékeny billentyűzet az MS-től

Már most bejelentette Redmond, hogy októberben bemutatnak egy érdekes új, nyomásérzékeny billentyűzetet. Állításuk szerint a technika sok új felhasználási lehetőséget rejt magában.

Nyomásérzékeny billentyűzet az MS-től

Már most bejelentette Redmond, hogy októberben bemutatnak egy új, nyomásérzékeny billentyűzetet. Állításuk szerint a technika sok új felhasználási lehetőséget rejt magában.

A membránszerkezetet tekintve ez az állítás még akár igaz is lehet, mivel a 8 bites prototípus 256 nyomáserősség-fokozat megkülönböztetésére képes, az eltérő erősségekhez pedig természetesen eltérő funkciók rendelhetőek hozzá.

Így például gépeléskor az erősebben lenyomott billentyűknek megfelelő karakterek nagyobb méretben jelenhetnek meg, a túl gyengén leütötteket véletlenül érintettekként - elgépelésként - azonosíthatja a rendszer, vagy épp az erősebben lenyomott Backspace-szel egész szavakat törölhetünk. Játékok esetén az erősebb lenyomás gyorsabb haladást vagy magasabbra ugrást eredményezhet, és így tovább.

Mindez persze csak a kezdet, és a kiindulópont. Egyben rendeznek ugyanis egy versenyt is diákok részére, hogy ki tud a legjobb ötletekkel előállni a nyomásérzékenység újabb és újabb hasznosítási módozataira - így várhatóan számos új alkalmazási lehetőséggel is megtoldhatják majd a fejlesztést.

Ennek fényében nem is csoda, hogy egyelőre nincsenek még konkrét gyártási terveik; ám amint összegereblyéznek minden ötletet és feldolgozzák a leghasznosabbakat, valószínűleg rövid időn belül piacra is dobják már kész termékként. Kétségkívül érdekes lesz.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward