Nyolcmagos alapokra helyezett Alcatel érkezik

Az Idol X+-ban egy MediaTek MT6592 munkálkodik.

Nyolcmagos alapokra helyezett Alcatel érkezik

Az Alcatel legújabb reménysége a TCL márkajelzésével látta meg a napvilágot. Az Idol termékcsalád új tagját Kínában, vagyis a vállalat hazájában leplezték le, ennek tudható be, hogy a TCL színeiben indult útnak. Az eszköz rendkívül erősnek ígérkezik, és versenyképes áron lesz megvásárolható.

Az Idol X+ az Idol X mintájára jött létre, így sok közös van a két okostelefon között. A változás a sebesség terén lesz a legjelentősebb, így kezdjük is a motortérnél az újdonság bemutatását. Az Alcatel mérnökei ezúttal is egy MediaTek lapkához nyúltak a tervezés során, ám itt már nem az MT6589-et használták fel, hanem a legújabb, nyolcmagos MT6592-t. Ebben a lapkában is Cortex-A7 magok dolgoznak, de már kétszer annyian és lényegesen magasabb, 2 GHz-es órajelen. A grafikus processzor szerepében ARM Mali-450 egység tetszeleg MP4 konfigurációban, 700 MHz-es frekvencia mellett. A telefon rendszermemóriája 2 GB-os méretet öltött, így ez sem lesz szűk keresztmetszet. A tárhelye microSD kártyás bővíthetőséggel kecsegtet, alapból pedig 16 GB állhat majd a vásárlók rendelkezésére. A kapcsolati lehetőségeit illetően még nem teljes a kép, de biztosan van 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és GPS vevő is a tarsolyában.

Az okostelefon előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő tölti ki szinte maradéktalanul – az oldalsó keretek mindössze 1,9 milliméteresek. A panel IPS technológiát használ, így a színek élethűek, a betekintési szögek pedig szélesek lesznek, míg a tűéles végeredményért a Full HD felbontás a felelős. Operációs rendszer tekintetében ismételten az Android mellett tették le a voksukat, de erről pontosabb információnk nincs. Vélhetően a 4.2-es verzióval lesz egyébként dolgunk, ami a gyártó által némi extrát biztosan kapni fog. A 7,9 milliméter vastag ház egy 2500 mAh-s kapacitással rendelkező telepet is magában foglal. Ezzel átlagos üzemidőre lehet kilátás vegyes használat mellett, illetve ha nem terheljük komolyabban a vasat, akkor 2-3 napot is kibírhat egy töltéssel. Szemben az Idol X-szel, ezt csak teljesen fehérben lehet majd megvásárolni.

Az Idol család új tagja két kamerával fog hódító útjára indulni. A főkamera 1080p-s videózásra és 13 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas. Méghozzá rettentő gyorsan, ugyanis mindössze 13 ms is elegendő lehet neki a fókuszáláshoz, köszönhetően a nagy fénybeengedő képességű lencsének (F/2.0), és az izmos hardvernek. A videócsevegéseink bonyolításáért felelős megoldásról nem esett szó a bemutató során. Valószínűleg ezúttal is az Idol X 2.1 MPixeles kamerája figyel előre. Emellett a zenei részleg sem lett hanyagolva, vagyis a hangzása is rendben lesz az X+-nak, erről egy Maxim 9720 DAC gondoskodik. A 24bites / 192 kHz-es hangfájlok lejátszás sem foghat ki rajta, így a maximalistákat is meggyőzheti.

A készülék nem egymagában fog kereskedelmi forgalomba kerülni, hanem egy speciális viselhető kiegészítő is érkezik majd mellé. A csuklóra csatolható pánt a Boom band nevet kapta. Az okostelefonhoz, jelen esetben a TCL Idol X+-hoz Bluetooth 4.0 segítségével fog kapcsolódni, és több színben is elérhető lesz. Ebbe a mérnökök különböző szenzorokat rejtettek, és a feladata több rétűnek ígérkezik. Figyelheti a teljesítményünket egy edzés alkalmazással, de riaszthat is minket, ha a telefonunkat elhagynánk, vagy eltulajdonítanák tőlünk (tehát ha hirtelen megszűnik a kapcsolat). Persze ezek mellett más, kreatív dolgokra is használható majd, mert bármilyen Bluetooth-os applikációval együttműködhet, ha erről gondoskodik az app fejlesztője.

A TCL Idol X+-ra előrendeléseket már most is felvesznek, de a vásárlóknak egyelőre még várnia kell, mielőtt kézhez kaphatnák a mobiltelefont. A Kínában útnak induló modell január 15-től lesz elérhető. Az ajánlott fogyasztói ára – kártyafüggetlen konstrukcióban – átszámítva mintegy 330 dollár. A forgalmazás kiterjesztéséről egyelőre nem esett szó, de szinte biztos, hogy a jövőben elszakad a gyökereitől; Európába már Alcatel Idol X+ néven érkezhet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward