Nyilvános az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése

A teljes árbevétel hatalmas mértékben, 23%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ám a cég a sok költség miatt még mindig veszteséges.

Nyilvános az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése

Az AMD publikálta 2016-os pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményeit, amelyek abszolút nem lettek rosszak, igaz, a felmerülő extra költségek miatt a profit mezőben ezúttal is jókora mínusz díszeleg, de a teljes árbevétel legalább hatalmasat nőtt az előző év azonos időszakához képest. Hogy mi okozta az óriási növekedést? Egyrészt az, hogy az egyedi SoC egységek iránti vásárlói igények komoly mértében növekedtek, másrészt pedig az, hogy jól fogynak a vállalat grafikus processzorai és mobil APU egységei.

A biztató eredményeket kissé beárnyékolja az a költség, ami a GlobalFoundries-zel kötött szerződés módosítása miatt merült fel – a témával kapcsolatban egyik korábbi hírünk részletesebb tájékoztatást is ad. Részben tehát ez is okozta azt, hogy a működésből származó bevétel -293 millió dollár lett, azaz lényegében veszteségről van szó; a profit mezőben pedig végül -406 millió dollárt kellett feltüntetni.

A Computing and Graphics üzletág teljes árbevétele 2015 harmadik negyedévéhez képest 11%-kal emelkedett, így 472 millió dollárra rúgott, ami részben a növekvő GPU eladási mutatóknak köszönhető. Sajnos ez a növekedés sem tudta ellensúlyozni azt a kiesést, amelyet az asztali processzorok és lapkakészletek csökkenő forgalma okozott, így ez az üzletág végül -66 millió dolláron zárt, ami az egy évvel ezelőtti 181 millió dolláros működésből származó veszteséghez képest látványos javulás.

Az üzleti termékeket, beágyazott rendszerekbe szánt eszközöket és SoC egységeket készítő (Enterprise, Embedded, Semi-Custom) üzletág összesen 835 millió dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el, ami éves szinten 31%-os előrelépésnek tekinthető, hála az egyedi SoC egységek iránti növekvő igényeknek (valószínűleg a PlayStation 4 Pro emelte meg a számokat). A kedvező teljesítmény mellé ebben az esetben már 136 millió dolláros működésből származó profit is társul.

Az AMD a negyedik negyedév folyamán negyedéves szinten 18%-os (+/-3%-os) árbevétel csökkenésre számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward