Nyílt forráskódú biztonsági csomag az Untangle-től

Nyílt forráskódú biztonsági csomag az Untangle-től

Az Untangle cég a GNU General Public License Version 2 (GPLv2) alatt ingyenesen elérhetővé tette biztonsági csomagját, a tucatnyi alkalmazást magába foglaló Untangle Gateway Platform-ot.

Bob Walters, az Untangle vezérigazgatója szerint a jövő a nyílt forráskódé. Elképzelése szerint a jövőben az ügyfelek már csak a technikai ellátásért és a szolgáltatásokért fognak fizetni, de maguk a programok ingyenesek lesznek.

Az Untangle máris rendelkezik néhány száz ügyféllel, ezzel a lépéssel pedig ennek megfelelően megpróbálják kibővíteni az üzletüket. A szoftver használati ideje korlátlan, és a fehlasználók felszerelkezhetnek a platform Enterprise-változatával is. Walters elmondása szerint "egyéni ügyfelek és 50 vagy kevesebb felhaszálót tömörítő cégek számára az ingyenesen hozzáférhető változat a legjobb választás annál is inkább, hogy kezelése is igen egyszerű, mindössze néhány alapvető ismeretet igényel a hálózati adminisztráció terén."

Az Untangle Gateway Platform tartalmaz egyebek mellett antivírus és antikémprogram alkalmazásokat éppúgy, ahogy támadásgátló modulokat és VPN-eszközöket is. Walters elmondta azt is, hogy a csomag összeállításához 30 nyílt forráskódú projektet vettek igénybe, köztük a SpamAssasin-t, a ClamAV-t és a Snort-ot.

A GNU General Public License Version 2 (GPLv2) alá tartozó Untangle Gateway Platform ingyenesen letölthető innen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward