Nyáron csak kétféle LGA-1150-es Broadwell SoC érkezik?

Ezek viszont szorzózár-mentes kivitelben kerülnek az üzletek polcaira, TDP-jük pedig mindössze 65 watt lesz.

Nyáron csak kétféle LGA-1150-es Broadwell SoC érkezik?

Az Intel várhatóan idén nyáron dobja piacra legújabb asztali processzorait, a Broadwell architektúra köré épülő modelleket, amelyek LGA-1150-es processzorfoglalatba illeszkednek, azaz BIOS frissítést követően a jelenlegi 9-es sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapokban is használhatóak lesznek.

A legfrissebb információ szerint komoly termékáradatra nem számíthatunk a június környékén esedékes rajt alkalmával, ugyanis a vállalat mindössze kétféle újdonságot dob piacra – de ezek mindketten szorzózár-mentes kivitelben érkeznek, aminek leginkább a tuning szerelmesei örülhetnek majd. Hogy miért csak kétféle újdonság érkezik? Erre több magyarázat is lehet. Egyrészt a Haswell processzorokból még komoly raktárkészletek állhatnak rendelkezésre, amelyeknek ki kéne ürülniük, másrészt az asztali számítógépek szegmense nem igazán dübörög, így a processzorvásárlási-kedv sem indokolja komolyabb terméklavina rászabadítását a piacra.

A 14 nm-es csíkszélességgel készülő LGA-1150-es Broadwell processzorok esetében a teljesítmény/watt arány kapja a főszerepet – ezt az előrelépést a vállalat a jelek szerint nem is szeretné magasabb órajelekkel elrontani. A Broadwell esetében egyébként processzormag szinten gyakorlatilag egy csíkszélesség-váltással állunk szemben, ami olyan teljesítmény-előnyt hozhat, mint amit a Sandy Bridge és Ivy Bridge közötti váltásnál láthattunk. Változás azért mégis lesz, mert iGPU fronton nagyobb teljesítményre számíthatunk a Broadwell esetében, mint a korábbi Haswell alapú megoldásoknál.

A június környékén esedékes rajt alkalmával kétféle asztali Broadwell SoC jelenhet meg: az egyik a Core i7-5775C, a másik pedig a Core i5-5675C. A négymagos megoldások 65 wattos TDP-vel érkeznek, legfontosabb ismert tulajdonságaikat pedig a fenti táblázat tartalmazza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward