Nyár végén jöhet a GM200 alapú GeForce GTX 980 Ti?

Az Nvidia okos stratégiát eszelt ki, ami több szempontból is előnyhöz juttathatja a céget.

Nyár végén jöhet a GM200 alapú GeForce GTX 980 Ti?

A korábbi pletykák szerint az Nvidia hamarosan egy újabb GM200 alapú videokártyával rukkolhat elő, amely a GeForce GTX 980 Ti jelzést kapja. Néhány napja még úgy tűnt, hogy az újdonság a Radeon R9 390X megjelenésével egy időben kerül az üzletek polcaira, ám a friss információk szerint időközben változott a terv: az Nvidia a friss stratégia értelmében nyár végére vagy ősz elejére halasztotta a rajtot.

A rajt tervezett időpontjának módosítása segíthet abban, hogy jelentősebb mértékben apadjanak a GeForce GTX 980-as raktárkészletek – erre különösen ideális a nyár eleji, ballagások utáni időszak, amikor rendszerint többen szoktak új PC-t vásárolni, illetve a meglévőt fejleszteni. Emellett a stratégia azért is jó, mert a későbbre halasztott rajtnak köszönhetően az Nvidia azt is megfigyelheti, mivel rukkol elő az AMD, már ami a Radeon R9 390X képességeit és teljesítményét illeti.

Utóbbi, vagyis a Radeon R9 390X várhatóan júniusban vagy júliusban mutatkozhat be. Az újdonság eddig kiszivárgott tulajdonságai alapján papíron mindenképpen versenyképesnek tűnik az Nvidia GM200-as megoldásaival szemben, de hogy a valóságban is így lesz-e, az idővel kiderül.

Maga a GeForce GTX 980 Ti a dolgok jelenlegi állása szerint ugyanolyan GM200-as GPU-t kap, mint a nemrég bemutatott GeForce GTX Titan X, ám a 384-bites adatsínre 12 GB-nyi helyett már csak 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódhat. Órajelek tekintetében természetesen lesz némi különbség a két videokártya között, csak úgy, ahogy dizájn tekintetében is, mivel az Nvidia partnerei szabad kezet kapnak, így egyedi nyomtatott áramköri lappal, gyári tuninggal és egyedi hűtéssel ellátott modellek egyaránt érkezhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward