NVM Express támogatást kapnak az MSI egyes alaplapjai

Az MSI több alaplapjához is új BIOS-t adott ki, amelyek különlegessége, hogy a PCIe alapú SSD-k esetében bevezetik az NVM Express protokoll támogatását.

NVM Express támogatást kapnak az MSI egyes alaplapjai

Az MSI a napokban jelentette be, hogy néhány olyan alaplapján elérhetővé vált az NVM Express támogatás, amelyek az Intel valamelyik 9-es sorozatú lapkakészlete köré épülnek – itt a Z97-es, H97-es és X99-es deszkákra kell gondolni.

A gyorsulás várható mértéke. A tényleges gyorsulás meghajtónként eltérő lehet.

Az NVM Expres támogatás engedélyezéséhez be kell szerezni az adott alaplaphoz tartozó legfrissebb BIOS-t, majd az NVM Express drivert is telepíteni kell, csak ezután számíthatnak sebességnövekedésre az AHCI módhoz képest azok a felhasználók, akik NVMe támogatással ellátott M.2-es vagy SATA Express alapú SSD-t alkalmaznak. Hogy mely alaplapokhoz érkezett NVM Express támogatást kínáló BIOS? Az alábbi két táblázat elárulja:

Ezekhez az alaplapokhoz érkezett NVMe támogatás. A képek nagyíthatóak!

Fontos kiemelni, hogy az újításhoz boot támogatás is jár, így az NVMe alapú SSD fő rendszermeghajtóként is használható. Apró kitétel, hogy az adott konfiguráción operációs rendszerként 64-bites Windows 7-et vagy Windows 8.1-et kell alkalmazni. Az NVM Express protokoll egyébként kifejezetten PCIe alapú SSD meghajtókhoz készült és több előnyt is kínál az AHCI-hez képest – itt leegyszerűsítve alacsonyabb késleltetésre, nagyobb adatátviteli sebességre és alacsonyabb fogyasztásra kell gondolni.

Az új BIOS-ok a gyártó hivatalos weboldalán keresztül tölthetőek le. A BIOS frissítésében az alaplaphoz mellékelt felhasználói kézikönyv nyújt segítséget, ami a gyártó weboldalán PDF formátumban is megtalálható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward