Nvidia videokártyát törnek az AMD reklámjában

Az AMD meglehetősen fura módját választotta a Never Settle Reloaded promóció népszerűsítésének.

Nvidia videokártyát törnek az AMD reklámjában

Egyes gyártók olykor-olykor meglehetősen furcsa reklámokkal próbálják minél rosszabb színben feltüntetni a konkurenciát. Van például, amikor egy vállalat a riválisa reklámját kiparodizálva próbálja megmutatni, miért is rossz az a termék, amit a konkurencia kínál. Utóbbira nemrégiben a Microsoft mutatott példát, aki a Google egyik reklámját parodizálta ki.

Persze a hasonló ellenreklám kétélű fegyver, ugyanis akkor, ha a "kreatív csapat" nem jár el elég körültekintően, könnyen a kívánt hatás ellenkezőjét érheti el az adott gyártó, azaz riválisa helyett saját magát teheti nevetségessé.

A legfrissebb alkotás e témában az AMD-től érkezett, aki meglehetősen furcsa módját választotta a Never Settle Reloaded promóció népszerűsítésének. Az alábbi reklám főhőse egy Nvidia GeForce GTX videokártyát vásárolt, majd beszerelte a számítógépébe és némi játék után csalódottan dőlt hátra - úgy látszott rajta, nem ezt várta. Ekkor a sötétből előbukkant egy bőrkabátos idegen, aki a konkurencia ekézése után előkapott egy Radeon HD 7970-es videokártyát, valamint egy kupont, ami teljes verziós játékok letöltésére jogosít. Ami ezek után történik, az a címből már sejthető:

Hogy az "alkotással" eléri-e a gyártó a kívánt hatást, az idővel kiderül. Sokaknál kiverheti a biztosítékot egy efféle reklám, az egyszer biztos, nem is igazán értjük miért merészkedett a PR csapat idáig, amikor a Never Settle Reloaded promóciójában volt vicces videó is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward