Nvidia tervek: GT 300 akár már októberben?

Meglehetősen érdekes információk szivárogtak ki az Nvidia soron következő újdonságával, a GT 300-zal kapcsolatban. A nagyvállalat a partnereknek már ígéretet tett arra, hogy a termék idén október 15-én már készen áll, azaz ezután nem sokkal az új videokártyák már a boltok polcain is megjelenhetnek.

Nvidia tervek: GT 300 akár már októberben?

Meglehetősen érdekes információk szivárogtak ki az Nvidia soron következő újdonságával, a GT 300-zal kapcsolatban. A nagyvállalat a partnereknek már ígéretet tett arra, hogy a termék idén október 15-én már készen fog állni, azaz ezután nem sokkal az új videokártyák már a boltok polcain is megjelenhetnek.

Ahhoz, hogy némileg megértsük a kijelentések súlyát, vessünk néhány pillantást a GPU elkészítésével kapcsolatos állomásokról, illetve a különböző folyamatok befejezéséhez szükséges időtartamról. Az október 15-i készen álláshoz a GPU-nak már június 1-én „tape out” fázisba kell lépnie. Innentől kezdve nagyjából 8 hétre van szükség ahhoz, hogy az első, A0-s revízióval rendelkező GPU-k elkészüljenek, így máris augusztus 1-énél tartunk. Amennyiben minimális hibát találnak az A0-s revíziónál, a gyártás két hét múlva, azaz augusztus 15-én kezdődhet meg, a folyamat 10-12 hétig tart, így már el is érkeztünk november 1-éhez, ami jóval az ígért október 15-ei dátum után van.

Az AIB partnereknek is szükségük van néhány napra, hogy elkészítsék kártyáikat és megkezdjék azok szállítását, így leghamarabb is csak november közepén jelenhetnek meg az új kártyák. Ehhez az okfejtéshez arra van szükség, hogy minden simán menjen és az A0-s revízió esetében se legyenek nagyobb gondok, ez pedig eddig nem sokszor volt így. Újabb gond lehet, ha nagyobb problémát találnak: ekkor a hibák javításával és az új gyártási folyamattal már január 15-ére eshet a megjelenés időpontja, ám ha még egy komolyabb javításra van szükség, ami sajnos nem ritka, akkor már a jövő év hasonló időszakában járunk.

Az okfejtések érdekesek, de hogy az Nvidia pontosan milyen menetrend szerint dolgozik, illetve hogy tudja-e tartani az október 15-re ígért határidőt, az rövidesen kiderül, egyelőre túl sok a "ha". A GT300 specifikációival kapcsolatban egyébként még nem áll rendelkezésre semmilyen információ. Annyit lehet tudni, hogy a termék 40 nm-es csíkszélességgel készül, valamint Open CL, OpenGL és DirectX 11-es támogatásokkal bír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward