Nvidia ShadowPlay immár Twitch.tv támogatással is

A legújabb GeForce Experience szoftvercsomag hasznos újításokat kínál, így mindenképpen megéri kipróbálni.

Nvidia ShadowPlay immár Twitch.tv támogatással is

Az Nvidia GeForce Experience szoftvercsomagja október óta kínál ShadowPlay funkciót, amellyel lehetőség nyílik a játékmenet rögzítésére, méghozzá a Kepler alapú grafikus processzorokban lapuló videó kódoló motor használatával, hardveresen, minimális rendszererőforrás-használattal.

A ShadowPlay offline része szépen fejlődött az elmúlt hetekben, de most eljött az idő arra is, hogy streaming támogatással bővüljön a repertoár: az Nvidia a legfrissebb GeForce Experience szoftvercsomagba a népszerű Twitch.tv szolgáltatás támogatását is beépítette.

A GeForce Experience részeként működő ShadowPlay helyi videórögzítés alkalmával háromféle minőségbeállítást kínál fel: 15 Mbps-osat, 22 Mbps-osat és 50 Mbps-osat – természetesen 1080p-s felbontás alkalmazása mellett. A Twitch.tv esetében a videostreamek szintén Full HD felbontásúak, de a bitráta már jóval alacsonyabb, ami érthető is. Ahhoz, hogy a videostream képminősége a lehető legjobb lehessen, 3,5 Mbps-os feltöltési sebességet kínáló internetkapcsolattal kell rendelkeznünk. Közepes minőség beállításhoz 2 Mbps-os feltöltési sebesség is elég, míg alacsony minőség beállítás esetén csak 0,75 Mbps-os feltöltési sebességet igényel a videófolyam.

Az Nvidia a Twitch.tv támogatás érkezésével egyéb hasznos szolgáltatásokkal is bővítette a ShadowPlay repertoárját. A játékstreamek az adott játékmeneten kívül a webkamera képét is tartalmazhatják, azaz a nézők a játékmenetet és a játékost egyaránt figyelemmel kísérhetik. A felvételkészítők beállíthatják a webkamera ablak pozícióját és méretét, sőt, egyszerű billentyűzetkombináció használatával ki is kapcsolhatják a funkciót. A rendszer a mikrofon és a játék hangjának keverését is lehetővé teszi, így a játékos akció közben kommentálhatja az eseményeket, ha akarja.

Az új ShadowPlay funkcionalitás használatához a GeForce Experience szoftvercsomag legfrissebb, 1.8.1-es kiadásának letöltésére van szükség. A Twitch.tv támogatás egyelőre még csak béta fázisban működik, így kisebb hibák valószínűleg még lehetnek benne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward