Nvidia GeForce GTX 860M: infók és tesztek

A Maxwell architektúrára támaszkodó újdonság GPU-ja felépítés tekintetében az asztali GeForce GTX 750 TI-jére hasonlít.

Nvidia GeForce GTX 860M: infók és tesztek

Elkészült az Nvidia legújabb mobil videokártyája, amely a GeForce GTX 750-es sorozatú asztali videokártyákból ismert GM107-es GPU-t veszi alapul. Az új mobil videokártya esetében a GPU 640 CUDA maggal, 40 textúrázóval és 16 renderelő egységgel gazdálkodik, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. Ezek a tulajdonságok az asztali GeForce GTX 750 Ti videokártyára is illenek. Órajelek tekintetében persze már van némi különbség az asztali és a mobil változat között, ugyanis a GTX 860M esetében csak 540 MHz-es GPU órajel, illetve 5 GHz-es effektív memória-órajel áll rendelkezésre.

Az MXM modul formájában érkező videokártya teljesítményét néhány gyors teszt keretén belül természetesen meg is vizsgálták – a tesztelés ezúttal csak a 3DMark 11 alatti teljesítményre terjedt ki. A GeForce GTX 860M mellett egy GeForce GTX 770M és egy GeForce GTX 660M videokártyával szerelt notebookot is bevontak a tesztelésbe, amelynek keretén belül az alábbi eredmények születtek:

Az új videokártya a GeForce GTX 660M-nél kétszer gyorsabb, a GeForce GTX 770M teljesítményét azonban csak Performance preset alkalmával tudta felülmúlni, az Extreme preset mellett folyó tesztben már alulmaradt. Ez persze így is szép eredmény, ugyanis a tesztben szereplő GeForce GTX 770M a jelek szerint egy tuningolt példány volt.

GeForce GTX 860M vs. GeForce GTX 770M(OC)

A GeForce GTX 860M videokártyával szerelt noteszgépek rövidesen feltűnhetnek az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward