Nvidia GeForce 304.48 béta: hibajavítások, némi gyorsulás

Új, egyelőre még csak béta státuszban lévő Nvidia GeForce driver érkezett.

Nvidia GeForce 304.48 béta: hibajavítások, némi gyorsulás

A GeForce 304.48-as verziószámot viselő, béta státuszban lévő driver némi teljesítménynövekedéssel és számos hiba javításával áll a GeForce videokártya tulajdonosok rendelkezésére. A teljesítménynövekedés mértéke a GeForce GT 560-as és GeForce GTX 680-as videokártyákkal folytatott tesztek alapján akár 18%-os is lehet, sőt, egy esetben az adott játékhoz kiadott patch jóvoltából akár 60%-os teljesítménynövekedést is tapasztalhatunk a GeForce GTX 680-as videokártyával szerelt rendszereknél.

A legfontosabb hibajavítások között a GeForce GTX 600-as sorozatú videokártyákat érintő V-Sync hibára is találunk orvosságot, így az akadozás a múlté. Mostantól a Total War: Shogun 2 esetében sem tapasztalhatunk teljesítményproblémákat, ami a játékhoz nemrégiben kiadott gyorsjavításnak köszönhető. A vállalat mérnökei azt a hibát is orvosolták, amely miatt a gyárilag megemelt órajelekkel érkező, GeForce GTX 600-as sorozatú videokártyák a névlegesnél alacsonyabb órajelen üzemeltek, így valamivel alacsonyabb teljesítményt kínáltak.

A belsős mérések alapján a GeForce GTX 680-as és GeForce GTX 560-as modelleknél a 301.42 WHQL driverhez képest az alábbi teljesítménynövekedésre számíthatunk a különböző játékoknál – persze csak a legoptimálisabb esetben.

[bold]

GeForce GTX 680:[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Akár 18%-os gyorsulás Batman: Arkham City-ben

[*]Akár 15%-os gyorsulás Dragon Age II-ben

[*]Akár 10%-os gyorsulás S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat-ben

[*]Akár 60%-os gyorsulás Total War: Shogun 2-ben (a játékohoz kiadott patch alkalmazása után)

[/list]

GeForce GTX 560:

[list type="unordered"]

[*]Akár 14%-os gyorsulás Batman: Arkham Cityben

[*]Akár 5%-os gyorsulás Battlefield 3-ban, SLI alapú konfigurációknál

[*]Akár 4%-os gyorsulás Dragon Age II-ben

[*]Akár 8%-os gyorsulás The Witcher 2: Assassin of Kings-ben, SLI alapú konfigurációknál

[*]Akár 7%-os gyorsulás Lost Planet 2-ben

[/list]

A friss, béta státuszban lévő driver új, illetve frissített Nvidia SLI és Nvidia 3D Vision profilokat egyaránt tartalmaz. Újdonság, hogy az Nvidia Surround beállítások most már új driver telepítése után is megmaradnak.

A csomagban egyébként megtaláljuk a PhysX rendszerszoftver v9.02.0604-es kiadását, valamint a HD Audio driver v1.3.17.0-as változatát is. A változásokkal kapcsolatban további információk itt találhatóak, a driver letöltéséhez pedig ide kell ellátogatni.

Érdekesség, hogy Windows XP operációs rendszer és GeForce GTX 600-as sorozatú videokártya kiválasztásakor a rendszer az új béta drivert nem, csak a 301.42 WHQL kiadást ajánlja fel.GeForce GTX 690 kiválasztásakor most sem talált Windows XP-hez való drivert a kereső.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward