Nvidia és HTC készülékek frissültek Android 6.0-ra és tovább

A napokban befutott a Shield Tablet K1, és a HTC One M9 hivatalos Marshmallow frissítése, a One A9 pedig már a 6.0.1 felé vette az irányt.

Nvidia és HTC készülékek frissültek Android 6.0-ra és tovább

Egyre több androidos termékről derül ki, hogy meg fogja-e kapni az aktuális rendszert a későbbiekben egy átfogó frissítés formájában, viszont az igazán szerencséseknek már nem kell izgulni a Marshmallow elkészüléséért. A Nexus és Android One okostelefonok után az LG G4 kapta meg elsőként a kész Android 6.0-t, most pedig már az Nvidia és a HTC is rendelkezik olyan eszközzel, amire elérhető a Marshmallow.

Az Nvidia a Shield Tablet K1-re szabta rá elsőként az Android 6.0-t. A zöldek a változáslista alapján nem sok újdonsággal járultak hozzá a Marshmallow-hoz, de azért akad némi extra is a fedélzeten, nem kizárólag az Android 6.0 sokszor emlegetett pozitívumaival (nagyobb biztonság, jobb üzemidő, Now on Tap, adaptív tároló) lehet számolni. A telepítést követően a felhasználók egy új kamerainterfészt fognak kézhez kapni. Az Nvidia Shield Camera alkalmazás vonalvezetését a Material Design inspirálta, így az jobban fog passzolni a Marshmallow megjelenéséhez. A program jobb sorozatkép készítési lehetőséggel kecsegtet, és már valós időben lehet majd pakolni HD effekteket a kamera képére, így a felhasználó a fotózás vagy videózás alatt pontosan látni fogja, hogy milyen végeredményre lehet számítani. Ennek köszönhetően kevesebb lesz a rosszul sikerült felvétel. Érdekesség még, hogy a frissítés része a Fallout Shelter játék is, ami egyébként ingyenesen letölthető bárki számára. Az Nvidia látszólag kedveskedni akart ezzel a lépéssel a felhasználóknak, vagy egy partneri megállapodás állhat a háttérben.

Az OTA érkező frissítés 655 MB-os méretet öltött, szóval a letöltés megkezdése előtt mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy stabil az internetkapcsolat. Az nem derült ki, hogy az Nvidia a Shield Tablet számára is elérhetővé tette-e a friss operációs rendszert, hiszen a Shield Tablet K1 semmilyen szignifikáns eltérést nem mutat a korábban kereskedelmi forgalomba bocsájtott modellhez képest. Ha az Nvidia ilyen körülmények mellett különbséget tenne szoftveresen a táblagépek között, azzal minden bizonnyal nem lopná be magát a felhasználók szívébe.

A HTC-nél kettő okostelefon frissítéséről beszélhetünk, de ezek közül csak az egyiknek teljesen újdonság a Marshmallow rendszer. A One M9 az, ami most kapta meg az Android 6.0-t, a One A9 ugyanis már eleve ezzel együtt mutatkozott be október végén. A One A9 esetében tehát nem egyszerű Marshmallow frissítésről van szó, ennél az okostelefonnál már a 6.0.1-es verzió érkezéséről számolhatunk be, ami a fentiekre (One M9 és a Shield Tablet K1) csak később jelenhet meg. Az Android 6.0.1 túlnyomórészt hibajavításokat tartalmaz, de új hangulatjelek is rejlenek benne.

Sajnos a tajvaniak eddig nem szolgáltak hivatalos változás listával a One M9 csúcsgépre vonatkozóan, szóval arra nincs pontos rálátásunk, hogy az Android 6.0 hozadékán felül milyen új dolgokkal találkozhatnak még a felhasználók. Ami biztos, hogy a HTC Sense grafikus felhasználói felület az új Android érkezésével szintén előrébb léphet majd a verziószámát tekintve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward