Nvidia: erősebb tápellátással jön az új GTX 590

Az Nvidia GeForce GTX 590-es videokártyája kemény csatát vív a Radeon HD 6990-nel, amelyben hol egyik, hol pedig másik fél bizonyul jobbnak. A két videokártya közül tápellátás tekintetében egyértelműen a Radeon HD 6990 bizonyul jobbnak, ugyanis ez a modell stabilabb, amennyiben tuningra kerül a sor, sőt, jobb tuningpotenciállal is rendelkezik, mint riválisa. A GeForce GTX 590 esetében bizonyára még sokan emlékeznek a tuning alkalmával elfüstölt tesztkártyákra, amelyeknél a VRM áramkör egyes összetevői miatt szembesültek egyes tesztelők az említett kellemetlenséggel.

Nvidia: erősebb tápellátással jön az új GTX 590

Az Nvidia GeForce GTX 590-es videokártyája kemény csatát vív a Radeon HD 6990-nel, amelyben hol egyik, hol pedig másik fél bizonyul jobbnak. A két videokártya közül tápellátás tekintetében egyértelműen a Radeon HD 6990 bizonyult jobbnak, ugyanis ez a modell stabilabb, amennyiben tuningra kerül a sor, sőt, jobb tuningpotenciállal is rendelkezik, mint riválisa. A GeForce GTX 590 esetében bizonyára még sokan emlékeznek a tuning alkalmával elfüstölt tesztkártyákra, amelyeknél túláram védelem nélkül a VRM nem bírta a terhelést és csődöt mondott (ha pedig bekapcsol a túláram védelem, akkor a VGA rendesen visszanyesi az órajeleit).

Most úgy tűnik, hogy az Nvidia visszaültette mérnökeit a tervezőasztalhoz, ugyanis a legfrissebb hírek szerint új revízió készül a GeForce GTX 590-es modellből, amely az első kiadásnál erősebb VRM áramkört alkalmaz annak érdekében, hogy a termék végre jobb tuningpotenciált kínáljon, és így ebben a tekintetben is versenyképes lehessen riválisával szemben. Az új VRM áramkörrel ellátott GeForce GTX 590-es modellek esetében minőségi alkatrészeket használnak majd fel, amelyek jobban bírják a terhelést, mint az előző modell alkatrészei (tekercsek, kondenzátorok, FET-ek).

Az áttervezés miatt valószínűleg a kártya felépítése is megváltozik majd, ami a folyadékhűtő blokkok gyártóinak lehet kellemetlen hír, ugyanis nekik valószínűleg új folyadékhűtő blokkokat kell majd tervezniük a friss termékhez.

Az erősebb VRM áramkörrel érkező GeForce GTX 590 az Nvidia partnerei számára valószínűleg arra is lehetőséget ad majd, hogy komolyabban tuningolt, stabilan üzemelő modelleket is piacra dobhassanak az újdonságból, amire az első GeForce GTX 590-es modellnél nem igazán volt lehetőségük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward