Nvidia csúcskártya teljesen passzív hűtéssel

A Colorful műhelyében passzív hűtéssel ellátott GeForce GTX 680-as videokártya készült.

Nvidia csúcskártya teljesen passzív hűtéssel

Az ismert kínai gyártó kínálatában már több érdekes terméket is láthattunk, most azonban egy újabb különlegességgel bővült a repertoár. Az iGame GTX 680 névre keresztelt termék két darab nagyméretű, számos hőcsőből és alumínium lamellából álló hűtőtömböt vet be annak érdekében, hogy a GPU, a memóriachipek és a tápáramkör komponensei által termelt hőt hatékonyan és viszonylag gyorsan, ventilátorok alkalmazása nélkül adhassa át környezetének. A két hűtőtömböt összesen hat darab, egyenként 8 milliméteres átmérővel rendelkező, rézből készült, nikkelbevonattal is ellátott hőcső kapcsolja össze.

A két hűtő összesen húsz darab hőcsövet tartalmaz, együttes hűtőfelületük nagysága pedig eléri a 200 négyzetmétert, hála a 280 darab alumínium lamellának. Az első hűtőtömb alkalmazása kötelező – ez az egység a referencia hűtő helyén lapul. A második hűtőtömböt, amely a videokártya másik oldalán kap helyet, csak akkor kell alkalmazni, ha a terméket viszonylag meleg környezetben használjuk, illetve akkor is, ha a passzív hűtésű videokártyát tuningolni szeretnénk.

Maga az újdonság komplex VRM áramkört alkalmaz, amely két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó segítségével szerzi be a videokártya működéséhez szükséges áramot. A speciális VRM áramkör alkalmazására minden bizonnyal a passzív hűtés miatt volt szükség.

A Colorful passzív hűtéssel érkező GeForce GTX 680-as videokártyája mind referencia órajelek, mind pedig enyhe tuning alkalmával megbízhatóan, stabilan, teljesen halkan üzemel, hála a hatalmas passzív hűtőfelületnek. Az újdonságon egyébként egy dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenet lapul.

Egyelőre nem tudható, hogy az új videokártya mennyibe kerül majd, illetve mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward