Nvidia: csökkenő teljes árbevétel és profit

A rossz hírek mellé azért néhány jó hír is érkezett.

Nvidia: csökkenő teljes árbevétel és profit

Az Nvidia háza táján nemrégiben eltelt egy újabb pénzügyi negyedév, így ideje, hogy kiderüljön, vajon hogyan teljesített a vállalat az elmúlt három hónap során. A nyilvános adatok alapján sajnos kijelenthető, hogy az Nvidiának már voltak jobb negyedévei is, de azért a helyzet abszolút nem tragikus.

Ha negyedéves szinten vizsgálódunk, azt láthatjuk, hogy a teljes árbevétel és a profit egyaránt nőtt, ám az elmúlt pénzügyi év azonos időszakát alapul véve már az látszik, hogy teljes árbevétel tekintetében 50 millió dolláros, profit tekintetében pedig 90,4 millió dolláros csökkenést sikerült elkönyvelnie a cégnek.

A Reuters beszámolója szerint a Tegra mobil chipek forgalma 54%-kal, a PC-s videokártyák eladási mutatója pedig 2%-kal esett. Jen-Hsun Huang, az Nvidia elnök-vezérigazgatója ennek ellenére is optimista maradt és Tegra fronton mondott némi jó hírt is: a Tegra chipek hamarosan új területekre is betörnek, amelyek között a set-top-box egységeké, illetve az autós multimédiás rendszereké egyaránt jelen van. Emellett az elmúlt pénzügyi negyedév folyamán rekordot értek el a Quadro és Tesla árbevételek, illetve az is pozitívum, hogy a GRID adatközpont-platform iránt rekordszámú érdeklődőt regisztrált a cég.

A jelenlegi pénzügyi negyedév a Reuters értesülései szerint ugyancsak alulmúlja majd a Wall Street elemzőinek várakozásait. Az elemzők a jelenlegi negyedév folyamán 1083 millió dollárnyi árbevételre számítanak, az Nvidia azonban 1005 millió dolláros teljes árbevételt tart reálisnak. Érdekesség, hogy a vállalat a 2015-ös pénzügyi év folyamán 1 milliárd dollárt fizet majd ki részvényeseinek részvény-visszavásárlás és negyedéves osztalékfizetés címén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward