Nvidia: csökkenő profit, növekvő teljes árbevétel

Publikusak az Nvidia legfrissebb pénzügyi eredményei, amelyek profitcsökkenésről számolnak be.

Nvidia: csökkenő profit, növekvő teljes árbevétel

A vállalat legutóbbi negyedéve, azaz a 2013-as pénzügyi évének második negyedéve július 29-én ért véget. A cég publikálta a szóban forgó pénzügyi negyedév friss, ropogós eredményeit, amelyek a második negyedéves teljesítményhez képest összességében jobb képet festenek, de így sem túl rózsásak.

Ahogy az a lenti táblázatból kiderül, ezúttal a teljes árbevétel nem, csak a profit csökkent az előző pénzügyi év azonos időszakához képest, méghozzá nem kevesebb, mint 22%-kal. A teljes árbevétel ezzel egy időben minimális mértékben nőtt. 

Jen-Hsun Huang, az Nvidia elnök-vezérigazgatója még így is meglehetősen optimista az eredmények láttán, de ezt tőle már megszokhattuk. Elmondása szerint az Nvidia mobil piaci és GPU piaci befektetései kezdenek beérni és kifizetődni. Előbbi szegmensben a Tegra rekord eladásokat ért el a táblák piacán, míg utóbbi szegmensben a gyengélkedő piacon is erős növekedést sikerült elérni, hála a Kepler architektúra köré épülő megoldásoknak. A vállalat első embere a jövőt illetően meglehetősen bizakodó, ugyanis szerinte a befektetések a leggyorsabban növekvő szegmensek középpontjába pozícionálják a vállalatot.

Tény, hogy az Nvidia Tegra SoC egységei rendkívül népszerűek a piacon: Tegra 3 lapul például a 199 dolláros, hatalmas népszerűségnek örvendő Google Nexus 7 táblában, az ASUS Transformer Prime-jainak nagy részében, és a Microsoft Windows RT alapokon nyugvó Surface táblája is ilyen központi egységgel rendelkezik – hogy csak néhány modellt említsünk.

A jelenlegi, azaz a harmadik pénzügyi negyedév folyamán a cég pénzügyi szakemberei 1,15 és 1,25 milliárd dollár közötti teljes árbevételt várnak, ami – ha tényleg összejön – növekedés lesz az előző év azonos időszakában elért 1,07 milliárd dolláros teljes árbevételhez képest.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward