Nvidia: a PC elvesztette varázsát

Az Nvidia első embere az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán meglehetősen sok interjút adott a média különböző képviselőinek. Jen-Hsun Huang most a BBC munkatársainak adott egy interjút, amelyben arról beszélt, hogy a személyi számítógépek mára már elvesztették korábbi varázsukat, így elengedhetetlen, hogy új színt vigyenek a készülékek életébe. A felhasználók a PC-ket már nem csodálják úgy, mint régen, azaz a készülékek misztikus tárgyakból mindennapi használati tárggyá változtak.

Nvidia: a PC elvesztette varázsát

Jen-Hsun Huang most a BBC munkatársainak adott egy interjút, amelyben arról beszélt, hogy a személyi számítógépek mára már elvesztették korábbi varázsukat, így elengedhetetlen, hogy új színt vigyenek a készülékek életébe. A felhasználók a PC-ket már nem csodálják úgy, mint régen, azaz a készülékek misztikus tárgyakból mindennapi használati tárggyá változtak.

A vezető szerint a számítógépek ismét visszanyerhetik különlegességüket azáltal, hogy új technológiai eljárásokat alkalmaznak majd vezérlésükben, ami az ember-gép kapcsolatot új szintre emeli. Az AMD első embere hasonlóan látja a jövőt, szerinte is új megoldások kapnak majd helyet a jövőben a piacon, amelyekkel látványosabban és hatékonyabban lehet majd vezérelni a rendszereket, és ezekkel a vélekedésekkel az Intel egyes illetékesei is egyetértenek. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a PC piacnak új, továbbfejlesztett vezérlési megoldásokra van szüksége, azaz a jelenlegi módszereket - mint például az egérrel és billentyűzettel történő vezérlés - új eljárások segítségével korszerűbbé, illetve kényelmesebbé kell tenni.

Jen-Hsun Huang egy példával is szemléltette, hogy mire gondol. Szerinte ha leülünk a rendszer elé, akkor ne kelljen jelszavakat beírogatni az azonosításhoz, hanem az adott konfiguráció a beépített webkamerának köszönhetően felismerjen, akár a mozdulatokról, akár arról, ahogyan beszélünk. Ezt a módszert egyfajta arcfelismerő megoldással is meg lehet valósítani. Természetesen itt párhuzamot vont a GPU piaccal, hiszen ilyen feladatokra befoghatóak az újgenerációs chipek is, hogy tehermentesítsék a CPU-t és pillanatok alatt elvégezzék a munkát. Az Nvidia első embere szerint pont ezek, azaz a GPU által kínált új lehetőségek lesznek azok, amelyek ismét visszaadják majd a számítógépek korábbi varázsát.

Az új technológiai megoldásokhoz nagyobb számítási teljesítményre van szükség és ezt már mind az Nvidia, mind pedig az AMD illetékesei felismerték. A gyártók évente körülbelül kétszer akkora teljesítmény kínálnak új termékeikkel az előző generációs megoldásokhoz képest, amire összességében szükség is lesz, ha forradalmasítani akarják a gép és a rendszer közötti interakciót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward