NVCleanstall: Testreszabható Nvidia driver telepítés

Az új app segítségével nagyon mélyen bele lehet nyúlni a GeForce driver telepítőjébe.

NVCleanstall: Testreszabható Nvidia driver telepítés

A TechPowerUp csapata egy hasznos kis alkalmazást tett elérhetővé, amely alapos tesztelésen esett át az elmúlt hónapok során. Az NVCLeanstall névre keresztelt alkalmazás az Nvidia videokártya tulajdonosok számára lehet hasznos, ugyanis az app feladata az, hogy segítsen az Nvidia driver telepítésének testreszabásában, méghozzá olyan részletességgel, amire a gyári Nvidia telepítő nem ad módot.

Az alkalmazáson belül számos driverkomponens kikapcsolására van mód, amelyekre nincs feltétlenül szükség minden esetben, így például kikapcsolható a Telemetria, amely adatokat küld az adott rendszerről az Nvidiának, de akár a Shield és a sztereoszkópikus 3D driverek telepítését is kivehetjük a folyamatból, amennyiben azokra nincs szükség. Az adott rendszer számára felesleges komponensek kiemelésével csökken a telepítési méret, valamint kevesebb erőforrást is használ a driver, ami pozitívumként fogható fel.

Galéria megnyitása

Az alkalmazás képes a legfrissebb driver beszerzésére interneten keresztül, de akár az előre letöltött Nvidia GeForce driver is kiválasztható telepítésre, sőt, igény szerint egy adott driver verziót is elérhetünk, ha éppen arra van szükség. A különböző komponenseket egyértelműen kategorizálták, valamint némi információt is biztosítottak velük kapcsolatban, így könnyebb kideríteni, szükség van-e rájuk vagy sem. Az alkalmazás ezzel együtt számos trükkre is képes, például le tudja tiltani a telepítő saját telemetriáját, de akár szkript is készíthető vele, amellyel a megadott paraméterek mellett, felhasználói beavatkozás nélkül telepíthető az adott driver. Van lehetőség tiszta telepítésre is, amelynek keretén belül a régi állományokat megbízhatóan eltávolítja a szoftver az új kiadás telepítése előtt, így sok kellemetlenséget lehet megelőzni.

Az alkalmazást mindenki saját felelősségére használja, letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap