Növésnek indul a Lenovo Thinkpad Edge

Erősebb processzorokkal és nagyobb kasztnival frissíti eddig egyszemélyes családját a cég. Az opciós listán Blu-Ray és 4G is található.

Növésnek indul a Lenovo Thinkpad Edge

Felemás, de többnyire pozitív érzésekkel adtuk vissza a Lenovo legújabb szubnotebookját, a 13,3”-os Thinkpad Edge-t. Az AMD Neo és Intel CULV processzorokkal szerelt gép valószínűleg sikeres lehet, ugyanis a gyártó ma bejelentette, hogy érkezik a 14”-os és 15,6”-os verzió is.

A méretbeli eltéréseken kívül a legfontosabb változás a hardveres résznél keresendő. Míg a már piacon lévő kisebb változat AMD Neo, illetve Intel Core 2 Duo / Pentium Dual Core processzorokra támaszkodott, addig a nagyobb testvérek már Celeronnal, Core i3-mal és Core i5-tel lesznek rendelhetők, tehát egy lényeges sebességbeli ugrásnak lehetünk majd tanúi. Az opcionális listán immáron Blu-Ray meghajtót is találunk, illetve ha nem akarjuk az integrált videokártyákat használni, akkor lehetőségünk van dedikált Radeonokra cserélni őket (még nem derült ki, hogy milyenre, de valószínűleg egy HD5470-re vagy HD4330-ra).

A WiFi-n és a Bluetooth-on kívül természetesen megmaradt az opcionális 3G támogatás, sőt a listára felkerül a már régóta tesztüzemben működő 4G is. Az ergonómiával kapcsolatos dolgok (cseppálló billentyűzet, multitouch touchpad, trackpoint) változatlanok maradtak. A színválaszték is maradt a régi, a fényes fekete és piros borításon kívül választhatjuk a klasszikus matt feketét is. Kapunk végre HDMI csatlakozót minden modellnél, viszont az akkumulátoros üzemidő egyelőre nagy kérdőjel. Az új termékek megjelenésére áprilisig várni kell, induló áruk 599 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward