Novemberben érkezik a friss Samsung Gear VR

Az újdonsággal minden eddiginél szélesebb mobilfelhasználói réteget szeretne megszólítani a Samsung.

Novemberben érkezik a friss Samsung Gear VR

A Samsung a néhány órája megrendezett Oculus Keynote alkalmával rántotta le a leplet frissített Gear VR headsetjéről, amit a gyártó illetékesei úgy állítottak be, hogy ez lesz az az eszköz, ami a mobileszközök használóinak széles körben elérhetővé teszi a VR élményt. A legfrissebb Gear VR nem csak 22%-kal könnyebb, mint elődje, de sokkal komfortosabban is viselhető. A Samsung szakemberei javítottak az eszköz oldalán elhelyezett érintőpad minőségén, valamint az eszköz által nyújtott felhasználói élmény egésze is érezhetően jobb lett.

A frissített Gear VR kompatibilis lesz a Samsung 2015-ös felsőkategóriás mobileszközeivel, vagyis a Galaxy Note 5-tel, a Galaxy S6-tal, a Galaxy S6 edge-dzsel, illetve a Galaxy S6 edge+-szal. Azon felhasználók számára, akik már eleve rendelkeznek a támogatott eszközök valamelyikével, a Gear VR ajánlott végfelhasználói ára meglehetősen baráti lesz: ők akár 99 dollárért hazavihetik a frissített újdonságot. Ez üdvözlendő, hisza a korábbi, kevesebb mobillal kompatibilis kiadásért még 199 dollárt kértek el.

Az új headset egy új szoftverrel karöltve jelenhet meg, ez az új szoftver pedig az Oculus Arcade lesz, ami úgy jelenik majd meg a felhasználók számára, mintha egy árkád stílusú játékgép lenne, amelyben klasszikus játékok futnak – például a Pac-Man. Fontos adalék, hogy november folyamán a GearVR 1.0 SDK is elérhetővé válik a VR fejlesztők számára.

A Samsung tervei szerint a friss Gear VR várhatóan novembertől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban – még éppen időben ahhoz, hogy az Amerikai Egyesült Államok területén nagy népszerűségnek örvendő Black Friday, azaz Fekete Péntek alkalmával már forgalomban legyen. Az Amerikai Egyesült Államokban történő megjelenést követően rövid idén belül egyéb országokban is megindulhat a frissített Samsung Gear VR forgalmazása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward