Novemberben érkezhet az első ARM alapú Apple MacBook

Az még nem világos, hogy ez a termék egy klasszikus MacBook, vagy inkább egy vékony MacBook Air lesz-e, csak az tűnik biztosnak, hogy még idén elérhetővé válik.

Novemberben érkezhet az első ARM alapú Apple MacBook

Sokáig pletykálták, hogy az Apple idővel lecseréli az Intelt processzorok terén, helyette pedig az ARM-re támaszkodik majd, hiszen így saját igényeinek megfelelő, rendkívül jól optimalizált, házon belül tervezett SoC egységekkel szerelheti fel noteszgépeit és asztali konfigurációit, amelyek nagyon komoly energiahatékonyság mellett üzemelhetnek.

Sokat kellett várni rá, hogy ezt az átállást hivatalosan is bejelentsék, ám idén erre is sor került, sőt, azt is elárulták, hogy az első ARM alapú Apple notebookok, illetve asztali konfigurációk még idén megjelenhetnek, a teljes átállás pedig mintegy két esztendőt vesz majd igénybe.

Ebből az évből már nincs túl sok hátra, így kézenfekvő, hogy az elkövetkező hónapok folyamán jelenhetnek meg az első ARM alapú konfigurációk, amelyek egyébként egy 5 nm-es csíkszélességgel készülő, 12 maggal rendelkező SoC egység köré épülnek. Az új lapkával jelentős fogyasztás-megtakarításra, illetve igen jó teljesítményre tehetnek szert a vele felvértezett termékek, amelyek közül az első egy MacBook lesz, már amennyiben hihetünk a Bloomberg forrásainak.

Galéria megnyitása

A háttérben természetesen már jó ideje zajlanak a macOS operációs rendszerrel, illetve az egyéb szoftverekkel kapcsolatos optimalizációk, amelyeknek köszönhetően az ARM alapú SoC egységben rejlő lehetőségek maradéktalanul kiaknázhatóak lesznek. Az ARM alapú MacBook várhatóan november folyamán mutatkozhat be, az viszont nem világos, hogy ez a termék egy klasszikus MacBook, vagy inkább egy kifejezetten vékony MacBook Air formájában érkezik-e.

Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől kezdve nem készül több Intel alapú rendszer, ugyanis az Apple korábbi állítása szerint az átállás időszaka alatt is forgalomba kerülnek majd olyan konfigurációk, amelyek az Intel legmodernebb központi egységei köré épülnek. Ezzel egy időben természetesen az eddig piacra dobott Intel alapú rendszerek szoftveres és hardveres támogatása sem kerül süllyesztőbe, vagyis az átállás ebből a szempontból nézve kettőnél több évig is tarthat, mire az Intel alapú rendszerek minden tekintetben kifutnak a kínálatból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap