November közepén érkezhet a Radeon R9 380X

Az új videokártya a 249 dolláros árszintet veheti célba.

November közepén érkezhet a Radeon R9 380X

A Radeon R9 380X videokártyáknak a korábbi pletykák alapján már kereskedelmi forgalomban kéne lenniük, ám a hivatalos startra sajnos még nem került sor. A legfrissebb pletykák szerint van némi fény az alagút végén: a jól értesült források beszámolója alapján a hónap közepén mutatkozhat be az AMD újdonsága. A Radeon R9 380X az aktuális információk alapján Antigua XT GPU-t kap.

A Tonga/Antigua GPU várhatóan 2048 stream egységgel és 256-bites memória-adatsínnel indul harcba, fedélzeti memóriából pedig 4 GB-nyi kap helyet rajta. A GPU magórajelét 1000 MHz környékére saccolják, ugyanis a források szerint a végleges órajelet még nem határozták meg a vállalat illetékesei. A GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 5500 és 6000 MHz közötti effektív órajelre lehet számítani. A PCI Express 3.0 x16-os slotba illeszkedő videokártya két darab Dual Link DVI (I és D), egy DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4 videó kimenettel érkezik.

Érdekesség, hogy a HardwareBattle informátorai szerint meglehetősen vonzó, 249 dolláros árcédulát akaszthatanak az új videokártyára, ami az XFX, a Sapphire, a Gigabyte és a PowerColor tálalásában egyaránt készen áll a bemutatóra. A jelenleg is kapható Radeon R9 380 199 dolláros áron rajtolt el, míg a Radeon R9 390 esetében 399 dolláros listaár volt érvényben a megjelenés időpontjában – az új videokártya pontosan a két említett modell közé érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward