Növeli a képek felbontását az Instagram

A régóta várt fejlesztésnek köszönhetően a jövőben már 1080p-s képek között nézelődhetnek a felhasználók.

Növeli a képek felbontását az Instagram

Az Instagram komoly fejlesztésen munkálkodik a minőségjavítás jegyében. A képmegosztó magasabb felbontásra vált, amire a szolgáltatás története során nem volt még példa. Évek óta a bevált pixelszámmal dolgozott az Instagram, szóval mondhatni ideje volt már előre lépni.

Az Instagram 2010-ben kezdte a karrierjét, a szolgáltatás közösségi oldalként funkcionál, de lényegében a képek és a videók megosztása képzi a gerincét. Ennek keretében 1:1-hez képarányú multimédiás tartalmakat tehetnek közzé a felhasználók, amelyek eredetileg 640p-s felbontásban jelentek meg a különböző felületeken. Manapság már lassan a legolcsóbb mobilok is ennél magasabb felbontású kijelzővel vannak ellátva, bőven a HD korszakban tartunk már, és minden bizonnyal az Instagram szakemberei is felismerték, hogy muszáj magasabb szintre lépni a minőség tekintetében. Minden jel szerint az 1080 pixelben látja a jövőt a cég, változatlanul 1:1-hez arány mellett. Ez azt jelenti, hogy csaknem háromszor részletesebb fotók lephetik el rövidesen az Instagram felületét.

A friss fejlesztésről érdekes módon hivatalosan még egyetlen szó sem esett, és mostanáig az Instagram nem is reagált a hírekre. Szemfüles felhasználók figyeltek fel arra, hogy az elmúlt napokban az Instagram magasabb felbontásban kezdte el tárolni a megosztott képeket, és ennek a forráskódokban is nyoma van. Mostanra már számos szaklap számolt be az üdvözölendő változásról, de a cég továbbra sem foglalt állást. A magasabb felbontású fotók elsőként az Android és az iOS rendszerű készülékeken tűntek fel, a webes felület továbbra is a megszokott formátummal, vagyis a 640 x 640 képponttal dolgozik, de a forráskódból már ott is kinyerhető az 1080p-s képek linkje.

Az Instagram ezen fejlesztését minden bizonnyal a legtöbb felhasználó örömmel veszi majd, mindazonáltal azzal is számolni kell, hogy mobilinternet-kapcsolattal a tartalmak böngészése már sokkal nagyobb terhet jelenthet, mint a korábban használt képekkel. Mivel hivatalosan egyelőre nem számolt be arról a vállalat, hogy pontosan mi is történik a színfalak mögött, így nem zárható ki az sem, hogy a régi és az új felbontással egyszerre dolgozik majd a rendszer a rendelkezésre sávszélességet figyelembe véve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward