Növekvő Mac eladások

Az Apple Macintosh gépek nem éppen a világ legolcsóbb számítógépeinek számítanak, mégis ilyen gazdasági helyzet idején is egyre jobban növekszik a kereslet irántuk.

Növekvő Mac eladások

Az Apple Macintosh gépek nem éppen a világ legolcsóbb számítógépeinek számítanak, mégis ilyen gazdasági helyzet idején is egyre jobban növekszik a kereslet irántuk.

A legutóbbi Worldwide Developer Conference-n (WWDC) az Apple frissítette 13- és 15-hüvelykes MacBook Pro-it, melyek már alumínium borítást és nagyobb kapacitású akkumulátort kaptak, amivel egy feltöltéssel akár 7 órányi működési idő is elérhető. Az új változatok azonban valamivel gyengébb hardverrel rendelkeznek, valamint az energiaellátásra szolgáló telepet sem tudja ezentúl a felhasználó saját maga kicserélni. Jó hír, hogy az áruk valamivel mérséklődött, 1300 és 2000 dollár helyet 1200 és 1700 dollárt kell otthagynunk a boltban a 13-as és 15-ös modellekért.

Kathryn Huberty, a Morgan Stanley pénzügyi elemzője szerint ezek az új MacBook Pro-k pörgették fel igazán az Apple eladásait, amik már jobban növekednek, mint a PC-ké. Májusban 25 százalékos havi növekedést jelentett az Apple a leszállított Macintosh-gépek darabszámában, miközben az egész szegmens csupán 1 százalékos bővülést mutatott. Kathryn véleménye szerint az új, olcsóbb, de valamivel gyengébb teljesítményű modellek mellett a lassan talpraálló gazdaság is fontos szerepet játszott a vállalat egyre növekvő eladásaiban. Az elkövetkező negyedévre 12 százalékos növekedést jósol az elemző.

Az előző negyedévben viszont visszaesett az Apple-termékek iránti kereslet, és kénytelen volt 3 százalékos csökkenést elkönyvelni a vállalat. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a teljes számítógép-piacon is 3 százalékos visszaesést regisztráltak a szakértők. A PC-Mac arány azonban gyakorlatilag így sem változik meg a világon, ugyanis több, mint 1 milliárd PC-hez jön körülbelül 30 millió Macintosh, ami nagyjából 3,5 százalékos részesedés a piacon. A számítógép-gyártók listáján ezzel az eladási értékkel a negyedik helyet foglalja el az Apple a HP, Dell és Acer után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward