Növekszik a Windows 8 és 8.1 piaci részesedése

A Windows XP népszerűsége ezzel egy időben erős csökkenésnek indult.

Növekszik a Windows 8 és 8.1 piaci részesedése

Elkészült a NetApplications szakembereinek legfrissebb elemzése, amely arról rántja le a leplet, hogy az egyes operációs rendszerek milyen piaci részesedést értek el az elmúlt hónap, azaz december folyamán. Az adatokat 40 000 weboldal statisztikáinak elemzésével állították össze – a szóban forgó weboldalaknak havi szinten összesen több, mint 160 millió látogatója van.

Az elemzés alapján a Windows 8 és a Windows 8.1 kombinált részesedése elég szép mértékben növekedett december folyamán: az érték a novemberi 9,3%-ról 10,49%-ra nőtt, ami 1,19 százalékpontos emelkedést jelent. Az adatokból kiderül, hogy a Windows 8 piaci részesedése 6,66%-ról 6,89%-ra, a Windows 8.1-é pedig 2,64%-ról 3,6%-ra nőtt.

A Windows 7 december folyamán 0,88%-kal növelte részesedését, így 46,64% helyett immár a piac 47,52%-át uralja. Meglepő módon a Windows Vista is javított korábbi pozícióján, igaz, a növekedés mértéke itt elhanyagolható: a korábbi 3,57%-os érték decemberben 3,61%-ra nőtt.

Kissé váratlan fordulat, hogy a Windows XP piaci részesedése meredek zuhanásba kezdett: a közkedvelt, ám már igencsak öreg operációs rendszer piaci részesedése decemberben a korábbi 31,22%-ról 28,98%-ra mérséklődött, ami 2,24%-os csökkenést jelent.

A Windows operációs rendszerek piaci részesedése december folyamán 0,15%-kal csökkent, de ezzel együtt a Mac OS X is csökkenést könyvelhetett el, igaz, nem túl jelentőset, csak 0,02%-osat. A Linux ebben az időszakban 0,17%-ot javított helyzetén, így már 1,73%-os piaci részesedést tudhat magáénak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward