Nova és Reactor: a Corsair új SSD családjai

A Corsair háza tájáról mostanában nem igazán érkeztek hírek újdonságokról, pontosabban új SSD meghajtókról, ám most végre megtört a jég. A kínálat rövidesen nem egy, hanem rögtön két új SSD sorozattal is bővül: érkeznek a Nova és a Reactor sorozatú megoldások.

Nova és Reactor: a Corsair új SSD családjai

A Corsair háza tájáról mostanában nem igazán érkeztek hírek új SSD meghajtókról, ám most végre megtört a jég. A kínálat rövidesen nem egy, hanem rögtön két új SSD sorozattal is bővül: érkeznek a Nova és a Reactor sorozatú megoldások.

Nézzük először a Nova modelleket. Ebben a családban 64 GB-os és 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtók lesznek jelen, amelyek az olcsó és elterjedtebb MLC (Multi-level cell, többszintű cella) típusú NAND Flash chipekre alapoznak. A meghajtók 2,5 hüvelykes formátummal bírnak, SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és 64 MB-nyi gyorsítótárral rendelkeznek. Minden új meghajtó olvasási sebessége 215 MB/s-os értéket képvisel, ám írási sebesség tekintetében már lesznek különbségek. A V64-es változat 195 MB/s-os, míg a V128-as egység 130 MB/s-os sebességgel írja majd az adatokat.

A Reactor családban 60 GB-os és 120 GB-os SSD meghajtók lesznek jelen, amelyek szintén 2,5 hüvelykes formátummal bírnak és SATA 3 Gbps-os csatolófelületet, valamint egy mini USB csatlakozót kaptak. Ezek a meghajtók ugyancsak MLC típusú NAND Flash chipekre épülnek, de már kétszer akkora, azaz 128 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaznak. A 60 GB-os változatnál az olvasási sebesség 250 MB/s-os, míg az írási 110 MB/s-os. Ebben a családban a nagyobbik, azaz a 120 GB-os változat ír gyorsabban: a 250 MB/s-os olvasási értékhez nála már 170 MB/s-os írási sebesség társul.

A 64 GB-os és 128 GB-os Nova SSD meghajtók sorrendben 163 euróba és 308 euróba kerülnek, míg a 60 GB-os és 120 GB-os Reactor modellekért 154 eurót, illetve 300 eurót kell letennünk az asztalra. Mindegyik változat hamarosan piacra kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward