Nőtt az AMD profitja és teljes árbevétele

Az AMD legutóbbi pénzügyi negyedéve nem zárult rosszul: a gyártó egyszámjegyű árbevétel-növekedést könyvelhetett el, de ezzel együtt természetesen a profit is nőtt, pedig az elmúlt negyedév a GlobalFoundries gyengélkedése miatt nem alakult úgy, ahogy azt az AMD szerette volna. Szeptember folyamán a cég a GlobalFoundries 32 nm-es gyártástechnológiáját érintő problémák miatt arra kényszerült, hogy a korábbi előrejelzését, amely 10%-os árbevétel növekedésről szólt, 4-6% közöttire mérsékelje. Ehhez képest a ténylegesen elért eredmény nem rossz.

Nőtt az AMD profitja és teljes árbevétele

Az AMD legutóbbi pénzügyi negyedéve nem zárult rosszul: a gyártó egyszámjegyű árbevétel-növekedést könyvelhetett el, de ezzel együtt természetesen a profit is nőtt, pedig az elmúlt negyedév a GlobalFoundries gyengélkedése miatt nem alakult úgy, ahogy azt az AMD szerette volna. Szeptember folyamán a cég a GlobalFoundries 32 nm-es gyártástechnológiáját érintő problémák miatt arra kényszerült, hogy a korábbi előrejelzését, amely 10%-os árbevétel növekedésről szólt, 4-6% közöttire mérsékelje (nem készült elég chip). Ehhez képest a ténylegesen elért eredmény nem rossz. 

Nézzük is a számukat, azok úgyis magukért beszélnek. Az idei év harmadik negyedévében az AMD teljes árbevétele 1,69 milliárd dollárt tett ki, ami az előző negyedévben elért teljesítményhez képest 7%-os növekedést jelent, míg éves szinten 4%-os javulással ér fel. A profit ezzel egy időben 97 millió dollárt tett ki, ami a második negyedévben tapasztalt 61 millió dolláros nyereséghez képest jelentős előrelépésnek tűnik.

Rory P. Read, az AMD nemrégiben kinevezett elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy az AMD APU egységei iránti igényeknek, illetve a termékek erős adoptációjának köszönhetően negyedéves szinten 35%-os árbevétel-növekedést sikerült elérni a mobil üzletág esetében, ami igen jó hír. További jó hír, hogy a gyártósorok gyengélkedése ellenére is sikerült kétszámjegyű növekedést elérni a fejlődő országokban, mind például Indiában és Kínában, de ezzel együtt a noteszgépek szegmenségben, a kereskedelem fő áramába szánt termékek között is növelni tudta piaci részesedését az AMD.

A harmadik negyedév folyamán a Computing Solutions egység árbevétele 6%-kal emelkedett, ami az ASP (Average Selling Price – Átlagos Eladási Ár) növekedésének, illetve az erősödő mobil- és szerverprocesszor eladásoknak köszönhető. A Grafikai részleg esetében 10%-os árbevétel-növekedést hozott a harmadik negyedév, hála a videokártyák piacán tapasztalható keresletnövekedésnek, ami a szezonálisan vártnál némileg nagyobb árbevétel-növekedést eredményezett.

Az AMD ebben a negyedévben úgy számol, hogy a harmadik negyedéves eredményhez képest 3%-kal növekszik majd a teljes árbevétel. Ez utóbbi előrejelzés túlzottan szerénynek tűnik, ugyanis a nagy karácsonyi előtti vásárlási láz ennél akár többet is hozhat a konyhára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward