Nokia Transit Ashákra is

A Nokia egyik kulcsonfontosságú Lumiás alkalmazása, a Transit, a jövőben a legtöbb Nokia számára elérhető lesz.

Nokia Transit Ashákra is

A Nokia Transit egy nagyszerű alkalmazás, ami gyakorlatilag mindenki számára jól jöhet, ha nem is az egyszerű hétköznapokon. A korábban Lumia exkluzív applikáció a tömegközlekedésben segít nekünk eligazodni, a világnak szinte minden táján, köztük hazánkban is.

A Transit nagyon hasznos lehet a nagyvárosokban lakóknak, de az átutazóknak is egyaránt. A program felméri a pontos helyünket (az Ashák esetében a GPS hiánya miatt valószínűleg a cellainformáció alapján próbál majd ránk találni), majd listába szedi a közelben lévő járatok megállóit és pontos menetrendjét. Amennyiben megadjuk neki az úti célunkat, azonnal elkészíti a legegyszerűbbnek vélt menetrendet, de alternatív útvonalakból is választhatunk, és akkor is segít, ha eltévednénk. A rutinosabbak elmenthetik a kedvencek közé a gyakrabban látogatott vonalakat, amik ennek köszönhetően már offline is elérhetőek lesznek, így ennyivel kevesebb dolog miatt kell aggodalmaskodnunk az induláskor.

Eleddig úgy tűnt, hogy a Nokia megőrzi a Lumiák számára ezt a különleges navigációs rendszer, ám a napokban a Nokia Beta Labs keretein belül feltűnt az első béta verziós kiadás a featurephone-ok mellé. A fejlesztési stádiumban levő programot sajnos nem minden Ashán alkalmazhatjuk. A célkeresztben azok a modellek vannak, amelyek teljes érintésérzékeny kijelzővel vannak felvérezve és a hármas széria tagjai. Ide sorakozik az Asha 311, 309, 308, 306 és a 305. Valamilyen oknál fogva az Asha 310 nem szerepel a telepítésre alkalmas gépek listáján.

Mivel egyelőre csak béta verzióról van szó, a használat során bekövetkező problémákból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Akik ilyen állapotban is adnának nekik egy esélyt, azoknak a Beta Labs felé kell vennie az irányt, ahol a szükséges regisztrációt követően máris letölthetjük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward