Nokia technológiát kapott az Oppo Reno

Nokia technológiát kapott az Oppo Reno

Az Oppo április első felében rántotta le a leplet az új csúcsmodelljéről, miről a napokban kiderült, hogy egy olyan fejlesztéssel is szolgál, amit a Nokiától vett kölcsön, hogy még jobb élményt tudjon biztosítani. Egészen pontosan az OZO Audio technológiával lett megtoldva a Reno, ami fontos szerepet kapott több korábbi Nokiánál, a HMD Global által létrehozott androidos Nokiák körében is támogatja néhány modell, így például a Nokia 8.

Az OZO Audio egy olyan megoldás, ami a megszokottnál sokkal jobb minőségű és gazdagabb, 360 fokos hangfelvételek megörökítésére biztosít lehetőséget. A Nokia ezt még akkor fejlesztette ki, amikor mélyen belemerült a 360 fokos videózásba, de ahogy azt korábban már láthattuk több alkalommal, az okostelefonok esetében is kifejezetten hasznos tud lenni az OZO Audio. Ennek köszönhetően a mobiltelefon a hangfelvételek készítésekor minden mikrofonját aktívan tudja alkalmazni, és maga körül az összes fontos hangot fel tud venni, a felesleges zajokat pedig el tudja tüntetni.

Galéria megnyitása

A Nokia elmondása alapján az OZO Audio egy egészen szofisztikált algoritmust vet be a szélzaj ellen, és ennek köszönhetően olyankor is megfelelő hangot képes alkotni, amikor erre cseppet sem ideálisak a körülmények. Van itt olyan funkció is, mint az Audio Focus, ami képes arra, hogy egy kiválasztott hangforrást felerősítsen, de olyan módon, hogy akár mozgás közben is tudja azt követni, szóval nem egyszerűen egy bizonyos irányból érkező hangok lesznek kiemelve. Az Audio Zoom opció pedig jó szolgálatot tehet majd például akkor, ha a zoomolásra alkalmas kamerával készít videót az Oppo Reno tulajdonosa, mert ilyenkor a távolabbi hangok lesznek felerősítve, és minden más pedig megszűrve. És akad egy Audio Tune funkció is, ez pedig a hang utólagos szerkesztésre használható. Tehát borítékolható, hogy az Oppo Reno nemcsak a képminőség terén fog szépen domborítani, hanem a hangja is kifejezetten jó lesz.

A Nokia gyenge első negyedévet produkált, 254 millió eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, és nem kizárt, hogy annak köszönhetően jelent meg az Oppo új csúcsmodelljében a Nokia Technologies divíziójának a terméke, hogy a vállalat keresi a lehetőséget a fejlesztések értékesítésére, hiszen ezzel is több bevételre képes szert tenni. Nem kizárt, hogy az OZO Audio más mobilokban is felbukkanhat majd a továbbiakban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap