Nokia: MINDEN iPhone szabadalomsértő

Egész pályás jogi letámadást indított az Apple ellen a Nokia: nem kevesebbet állítanak ugyanis a legújabb vádjukban, mint hogy az iPhone nem kevesebb, mint 7 szabadalmukat sérti - nem is szólva az iPod-okról és a Mac-ekről.

Nokia: MINDEN iPhone szabadalomsértő

Egész pályás jogi letámadást indított az Apple ellen a Nokia: nem kevesebbet állítanak ugyanis a legújabb vádjukban, mint hogy az iPhone nem kevesebb, mint 7 szabadalmukat sérti.

Az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (ITC) benyújtott panaszukban azt is kifejtették, hogy nem csak egy konkrét területről lopott tőlük az Apple, hanem mindenhonnan: antenna-, kamera- és energiakezelési technológiákat éppúgy, ahogy felhasználói felületekkel kapcsolatos fejlesztéseket is.

Paul Melin, a Nokia illetékesének elmondása szerint a mobil elektronikai készülékek számos kulcstechnológiáját ők fejlesztették ki, és ha valaki ezt nem tartja tiszteletben, akkor természetesen kénytelenek lépéseket tenni az alkotásaik védelme érdekében. Azt ugyan nem jelölte meg, hogy konkrétan mit szeretnének elérni ezzel a legújabb vádiratukkal, de az ilyen ügyek általában a jogsértő termékek forgalmazásának betiltását igyekeznek elérni. Az említett Apple-termékek esetében ez több, mint érdekes lenne, azonban szinte biztosra vehető, hogy erre nem fog sor kerülni - de az nem zárható ki, hogy ezért súlyos anyagi áldozatokat kell majd hoznia az almás cégnek.

Persze ezen a ponton érdemes megemlékezni arról is, hogy ez az ügy alapvetően mégiscsak egy óriási egymásra mutogatás, mivel a Nokia jelen vádiratát megelőzően az Apple vádolta meg őket azzal, hogy egy az egyben lemásolták az iPhone-t, miután saját kútfőből nem tudtak érdemben versenyezni velük. Kívülálló kritikusok pedig nem hagyták szó nélkül azt sem, hogy a Nokia most tulajdonképpen "pereskedés útján versenyez", vagyis inkább meg akar szabadulni a konkurenciától, vagy legalábbis hátráltatni azt ahelyett, hogy alkotna egy még annál is jobb terméket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward