Nokia: Lesz még rosszabb (az idén)

Újfent arra figyelmeztet a finn gyártó, hogynem csak a saját mobilszállítmányai, de az egész mobilpiac, mint olyan, is újabb visszaeséssel nézhetnek szembe az év hátralevő részében.

Nokia: Lesz még rosszabb (az idén)

Újfent arra figyelmeztet a finn gyártó, hogynem csak a saját mobilszállítmányai, de az egész mobilpiac is újabb visszaeséssel nézhetnek szembe az év hátralevő részében.

A részvényeik már a nyári negyedév során is visszaestek 38%-al, most azonban nem tudnák megtippelni sem, hogy az október-decemberi időszak során szinten maradásra vagy újabb csökkenésre számíthatnak-e... ami pedig az utóbbi eshetőséget valószínűsíti.

A bizonytalanságot - természetesen - a gazdasági helyzettel magyarázzák, és jelzik azt is, hogy ezt újabb elbocsátásokkal igyekeznek kiegyensúlyozni. Mivel viszonylag kevés rendszeres kiadásuk van, ezért a költségek csökkentése mellett is zavaratlanul folytathatják a fő üzletmenetüket.

Gyanítják továbbá azt is, hogy nincsenek egyedül - feltételezéseik szerint ugyanis a teljes mobilipar a 2008-ra tervezett 330 millió telefonnál jóval kevesebbet fog csak szállítani, bár a jövő évre vonatkozóan már derűlátóak, és kiváltképpen bizakodóak az első érintőképernyős okostelefonjuk, az N97 sikerét illetően is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward