Nokia Eos - fotókon a fotós

A Nokia legérdekesebb fejlesztéséről most először láthatunk valódi képeket. Ezek alapján az EOS nem fog csalódást okozni.

Nokia Eos - fotókon a fotós

A Nokia a mostanában nem sok újdonságot tudott felmutatni a csúcskategóriában. A Nokia Lumia 920 megjelenése óta az Egyesült Államokban kapható Lumia 928, a vállalat legnagyobb újítása, de egetrengető változást az sem hordoz, a Lumia 925 pedig jóformán csak a Lumia 920 újragondolása, revíziója lett.

Viszont már készül a színfalak mögött egy olyan mobiltelefon, amit valószínűleg a vetélytársak egy darabig biztosan nem fognak lekörözni, legalábbis egy területet figyelembe véve. A Nokia EOS-ról van szó, ami várhatóan elképesztő fényképezési képességekről fog tanúbizonyságot tenni (legalábbis mobilos fronton).

Az EOS a Lumia 92x család képességeit fogja magába foglalni egy olyan kamerával kiegészítve, ami vélhetően a Nokia 808 PureView modellt is felülmúlja, ha fotózásra kerül a sor. Eddig nem tudtuk, hogy milyen kialakítással lesz dolgunk az EOS kapcsán, ám most több hírportálon is, szinte egyszerre bukkantak fel az újdonságot leleplező képek.

Ahogy arra számítani lehetett, a masina meglehetősen furcsán fog festeni, legalábbis a hátlapját szemügyre véve. A fotók alapján a gépezet az elődjének számító Nokia 808 PureView-nál vékonyabb lesz, de semmi esetre sem nevezhető majd pengének. Ez azért van, mert a nagyméretű érzékelőt, és a hozzá tartozó felépítményt (lencserendszer, stabilizáló és egyebek) ezúttal sem tudták (fizikailag képtelenség) normál kamerákkal egy lapon említhető méretre zsugorítani. Így egy hatalmas púpként csücsül a hátlapon az egyelőre ismeretlen felbontású kamera.

A kulcsfontosságú terület ezúttal egy nagy kört formál az okostelefon hátán, így első ránézésre olyan az alakja, mint egy kompakt fényképezőgépnek. Persze itt optikai zoomra valószínűleg továbbra sem számíthatunk, mindössze a dizájnerek elképzelése miatt lett ilyen, nem a funkcionalitás okán. A dupla vaku az objektív felett, eltolva kapott helyet, van LED és Xenon is, így a videózások alkalmával sem kell sötétben tapogatóznunk. A megapixelek száma a PureView és a Carl Zeiss feliratok társaságát élvezi, ám erre vonatkozóan a pontos adatot egyelőre nem fedi fel a tesztkészülék, azon mindössze az XX jelölést figyelhetjük meg. (Ez egyébként már a Nokia 808 első prototípusainál is így volt, tehát nem megkérdőjelezhetővé teszi a fotók eredetiségét, hanem inkább erősíti azt.)

Sajnos a Nokia EOS fotók eredetiségét hivatalos forrás egyelőre nem erősítette meg, s valószínűleg erre nem is fog sor kerülni addig, amíg a masina nem lép reflektorfénybe a színpadon valamikor a közeljövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward