Nokia 216: hagyományos telefon a Microsofttól

A redmondi alakulat két kivitelben küldi bevetésre a Nokia 216-ot. Meg lehet majd venni a mobilt egy vagy kettő SIM befogadására képes változatban is.

Nokia 216: hagyományos telefon a Microsofttól

Bár a Microsoftnak nem sikerült jól az okostelefonok világában való érvényesülés, azért a vállalat még mindig próbálkozik a mobilpiac más területén. A Nokia márkajelzésével ellátott feature phone-ok szép eladásokat produkálnak még napjainkban is, és most egy ilyennel jelentkezett a vállalat.

A redmondi alakulat egyébként már eladta a butamobilos részlegét a FIH Mobile-nak, ami a Foxconn egyik leányvállalata, de úgy tűnik, hogy a Nokia 216 személyében még maradt egy töltény a vállalat tárában, amit mindenképpen szeretett volna kihasználni. Talán ez az utolsó telefon, amit a Microsoft piacra dob belátható időn belül.

Az újdonság egy aránylag nagy megjelenítővel lett ellátva, 2,8 hüvelykes panellel szembesülhetnek a kézbe vételt követően az érdeklődők, ami alatt természetesen egy sor fizikai gomb jutott szerephez, hiszen nem érintésérzékeny a felülete. A tervezők egy 320 x 240 képpontos felbontású megjelenítővel látták el a készüléket. A kamerák számából nem adott lejjebb a Microsoft, van a gép előlapján és a hátoldalán is egy-egy képalkotó. Mind a kettő kamera egyformán VGA felbontású, szóval itt hamar el kell felejteni a művészi fotózgatást, kizárólag videóhívások bonyolítására, illetve a legfontosabb momentumok megörökítésére alkalmas a szerkezet. Fixfókuszos képalkotókról beszélhetünk mindkét esetben, viszont érdekes módon LED-es segédfény került nemcsak a fő-, hanem még a frontkamera mellé is.

A mobiltelefonon a Series 30+ operációs rendszer lesz jelen, ahol azért már nem teljesen ismeretlen fogalom a programok telepítése, még az Opera Mobile Store is elérhető lesz róla, és természetesen a minimális adatforgalmat generáló Opera Mini böngésző is része a kelléktárának. Játékok is vannak a Nokia 216-ra, így például a Gameloft által fejlesztett, népszerű GT Racing vagy a Little Big City, szóval a felhasználóknak lesz mivel elütni a szabadidejüket. A készülék belső memóriája csak néhány megabájtos, van viszont bővítési lehetőség, memóriakártyával akár 32 GB-tal is fentebb lehet majd tornászni a tárhelyet. A kapcsolati opciók tekintetében itt nem nagyon van mit kiemelni, de azért az extrák sorát gyarapítja például az FM rádió, és a Bluetooth 3.0 modult kihasználó Slam megosztási lehetőségről is érdemes említést tenni, amit 2012 óta minden egyszerűbb Nokia támogat. Itt nincs 4G LTE, de még csak 3G HSPA támogatás sem, be kell érni a 2G tempójával az internetelérésnél. A Nokia 216 feltűnik majd szimpla és Dual SIM-es kivitelben is, így mindenki megtalálja majd a számára megfelelőt.

A hagyományos mobiltelefon polikarbonát burkolattal lett ellátva, 118 x 50.2 x 13.5 milliméteres testet öltött és mindössze 82,6 grammot nyom. Az üzemidővel biztosan nem lesz gondja a kis feture phone-nak, az 1020 mAh-s akkumulátornak hála vélhetően egy hétig is bírni fogja átlagos használat mellett, folyamatos telefonálással pedig 18 óra alatt lehet lemeríteni. A töltés szabványos Micro-USB 2.0 csatlakozón keresztül történik. A szerkezet elérhető lesz fekete, szürke és világoskék (menta) színben is.

A Nokia 216 Dual SIM-es változata napokon belül elérhetővé válik Indiában nagyjából 40 dolláros ajánlott fogyasztói ár kíséretében. Nem valószínű, hogy az egyetlen SIM számára helyet biztosító eszköz sokkal olcsóbb lenne, szóval mezei Nokia 216 modell ára is közel 40 dollár lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward