Nokia 215 – ügyes apróság az alvégen

A Microsoft egy belépő mobiltelefonnal kezdi az évet, ami ugyan nem okos, de sokak kedvében járhat.

Nokia 215 – ügyes apróság az alvégen

Ahogy azt korábban már elmondta a Microsoft, a Nokia név továbbra is fennmarad a featurephone-ok körében, és ennek megfelelően köszönthetjük most köreinkben a Nokia 215-öt. Az új „butamobil” azoknak kínál élhető alternatívát, akik továbbra sem érzik szükségét az okostelefonoknak, vagy csak egy nagyon költséghatékony készülékre van szükségük.

A kerekded vonalvezetésű készülékházba bújtatott Nokia 215 igazán olcsóra sikeredett, de ahogy azt az alábbiakban mindenki láthatja majd, így is egészen sokoldalú. Az eszköz a már sokat látott, és jól bevált 2,4 hüvelykes, QVGA (320 x 240) felbontású, TN+Film technológiás megjelenítővel lett ellátva, ami alatt katonás rendben sorakoznak a megszokott kezelőszervek, valamint a hagyományos gombsor. A szerkezet még egy kamerával is el lett látva, ami persze csak VGA felbontású képek készítését teszi lehetővé. Tud viszont videózni is, de ilyenkor be kell érni QVGA minőséggel, valamint 15 FPS-sel, szóval nem valószínű, hogy sokat használnánk ezt a lehetőséget. A Nokia 215 tarsolyában akad egy nagy fényerejű LED is, itt azonban nem a kamera mellé került az extra fényforrás, hanem a telefon tetejére, tehát csak elemlámpa funkciót tölt be, vakunak nem használható.

Kapcsolati képességek tekintetében nem érdemes a 215-től sokat várni, de van 2G EDGE támogatás, FM rádió és Bluetooth 3.0 modul is, ami itt bőven elegendő. Ez előbbivel, ha nem is gyorsan, de internetelérésre is van mód, az utóbbi pedig támogatja a SLAM eljárást, mely egyszerű fájlmegosztást tesz lehetővé vezeték nélkül más SLAM képes Nokia telefonokkal. Előre telepítve van a Nokia 215-ön az Opera Mini böngésző, ami a tömörített adatcsomagok révén minimális adatforgalom és sávszélesség mellett is viszonylag fürgén dolgozik. Továbbá akad még a kelléktárában Facebook, illetve dedikált Facebook Messenger, Twitter, Bing kereső és MSN Weather program is, összességében tehát egész sok online szolgáltatás elérhető róla pillanatok alatt. Az új Nokia kétféle kivitelben lesz megvásárolható. A boltokba kerül majd egy és kettő hálózati kártya befogadására alkalmas változatban is, így mindenki arra a modellre csaphat le, amelyikre szüksége van.

Az Nokia 215-öt 116 x 50 x 12,9 milliméteres vonalak határolják körül, a tömege pedig mindössze 79 gramm. Az újdonságot haza lehet majd vinni fekete, fehér és zöld színben is – a fiatalabb generáció minden bizonnyal az utóbbit részesítheti előnyben. A hátlapja mögé egy 1100 mAh-s akkumulátor került, ez ugyan napjainkban már nem hangzik soknak, ám ilyen környezetben bőven elegendő. Egyetlen feltöltéssel a gyári adatok szerint 45 órán át lehet vele szakadatlanul rádiózni, MP3 formátumú fájlok lejátszásával pedig már 50 órányi zenélést is bírni fog, míg telefonálni legalább 20 órát lehet majd vele, mielőtt újra megéhezne.

A Nokia 215 széles körben vásárolható majd meg. Ázsiától kezdve a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Európáig számos országban tervezik a forgalmazását. A Microsoft kis készüléke valójában még népszerűvé is válhat, ugyanis az ilyen Nokia telefonok eladási mutatói mindig elég jók voltak. Az ára alapból 29 euró lesz, de ez még nettó összeg, tehát a különböző adók után valamelyest fentebb fog kúszni, a második SIM hely pedig még 10 eurós felárat jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward