Nokia 110 és 112: két kártya, alacsony ár és rengeteg alkalmazás

A Nokia ezúttal két belépőszintű telefonnal állt a nagyközönség elé. A finneknek mára ez lett az igazi erősségük, az olcsó telefonjaik hozzák a cég bevételének jelentős hányadát, és nem véletlenül.

Nokia 110 és 112: két kártya, alacsony ár és rengeteg alkalmazás

A Nokia ezúttal két belépőszintű telefonnal állt a nagyközönség elé. A finneknek mára ez lett az igazi erősségük, az olcsó telefonjaik hozzák a cég bevételének jelentős hányadát, és nem véletlenül.

A két újdonság már első ránézésre is nagyon rendben lesz. A modellek közötti fő differenciát a készülékek kialakítása, és az akkumulátor mérete jelenti. Abban ugyan még mind a két variáns egyezik, hogy rendkívül széles színválasztékban állnak majd a rendelkezésünkre, viszont a 110 sokkal szelídebb, nőiesebb vonalakat kapott, mint a 112. Az előbbi egy 1020 mAh-s telepet rejt, az utóbbiba pedig már egy 1400-as kapacitású akkumulátor került, ez bizony elég jelentős különbséghez vezethet az üzemidőben. Ebből kifolyólag a Nokia 112 valamivel vaskosabb is, 110,4 x 46,9 x 15,4 milliméter és 85,5 gramm, míg a 110 csak 110 x 46 x 14,8 milliméter és kereken 80 grammos.

Mind a két belépő szintű készülékre a Symbian S40 operációs rendszer lesz telepítve. A telefonok 1,8 colos átmérőjű kijelzővel rendelkeznek majd, mely 128 x 160 képpontos felbontást kapott. A kapcsolati képességeiket tekintve legfeljebb EDGE lehetőséggel számolhatunk. Mind a két eszköz két SIM kártya kezelésére lesz képes, viszont ezeket egyszerre valószínűleg nem tudjuk majd használni, így váltogatni kell közöttük. A másodlagos kártya cserélése nagyon egyszerű lesz, ugyanis a telefonok oldalán találjuk majd azt a kis fiókot, ahol ez helyet kapott, így akár menet közben is válthatunk kártyát, ha esetleg még kettőnél is több SIM-et kellene használnunk. Mindkét delikvensben lesz Bluetooth 2.1 modul és FM rádiózási lehetőség is, melyet természetesen szabvány 3,5 mm-es jack csatlakozó segítségével vehetünk használatba. Az nem tudni, hogy mekkora lesz a mobilok belső tárhelye, viszont lehetőségünk lesz microSD kártya használatára, amiből akár 32 GB-osat is gond nélkül kezelnek a gépek. Végül pedig a specifikációk listáját egy-egy VGA kamera zárja, amelyek a hátlapon kaptak helyet.

 

Az S40 rendszernek hála sok extrát is kapunk a csöppségekkel, lesz például előre telepített Facebook és Twitter alkalmazás is. A Nokia böngészője is a kapott szoftverek listáját bővíti, ami ráadásul a nemrégiben megjelent verziónak hála már az Opera Minihez hasonlóan dolgozik, így jóval gyorsabb és kevesebb adatforgalmat generál. Érdekes lehet még az a lehetőség is, melynek keretein belül 40 játékot tölthetünk le az EA-től. Az ingyenesen letölthető applikációk között szinte mindenki találhat magának valót (a Tetris-től a legújabb Need for Speed-ig sok minden lesz a listán). Azt viszont fontos leszögezni, hogy ez a lehetőség csak 60 napig él, viszont amit ezalatt magunkévá teszünk, az természetesen már a miénk marad a továbbiakban is.

 

A Nokia 110 és a Nokia 112 is hamarosan a boltok polcairól köszön majd vissza ránk. A 110-es modell egy hajszállal kedvezőbb árat kapott, ez 35 euróért cserébe vihető haza, de a kedvezőbbnek ígérkező üzemidő miatt jobban járhatunk a 3 eurós felárral érkező, 38 eurós Nokia 112-vel. Mind a két telefonból készül olyan variáns is, amely nélkülözi a második SIM foglalat, ezek Nokia 111 és 113 néven kerülnek majd forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward