NoFan számítógépházak: ha a csend a lényeg

NoFan számítógépházak: ha a csend a lényeg

A NoFan, ami ventilátor nélküli, passzív hűtéssel ellátott termékeket készít, most két új számítógépházat mutatott be, amelyek közül az egyik micro-ATX alaplapokhoz készült, a másik pedig közepes torony formátummal rendelkezik és ATX alaplapokat fogad.

Kezdjük a sort a kisebbik újdonsággal, az egyedi felépítéssel büszkélkedő CS-70-es modellel. Ez micro-ATX alaplapokat fogad és jár hozzá egy passzív hűtéssel ellátott tápegység, valamint egy passzív processzorhűtő. Előbbi a P-400A típusjelzést kapta és 400 wattos teljesítménnyel áll a rendszer rendelkezésére, míg utóbbi CR-100A névre hallgat. A 235 x 487 x 284 milliméteres mérettel rendelkező kuckó három darab belső 3,5 colos, egy belső 2,5 colos, valamint egy külső 5,25 colos bővítőhelyet kapott.

A kívül-belül feketében pompázó ház acélvázra épül és alumínium oldallapokkal rendelkezik. A merevlemezek szokatlan módon, élükre állítva foglalnak helyet a kuckó jobb oldalán. A több szellőzővel is ellátott ház belsejében 300 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére. A termék két darab USB 3.0-s előlapi portot, plusz a szokásos előlapi audió csatlakozókat kínálja.

A CS-80-as modell már közepes torony formátummal és átlagos számítógépházat idéző formavilággal kerül a boltok polcaira. A 200 x 490 x 470 milliméteres mérettel rendelkező újdonság szintén kívül-belül feketében pompázik és szintén acélvázra alapoz. A nagyobb méret miatt természetesen több bővítőhelyet kapunk, mint a CS-70 esetében. A külső bővítőhelyek között három darab 5,25 colos, valamint egy 3,5 colos példány lapul, a ház belsejében pedig öt darab 3,5 colos bővítőhely áll rendelkezésre. Utóbbiak EZ-Swap támogatással is rendelkeznek, így a fiókba szerelt merevlemez könnyedén a helyére csúsztatható, nem kell mindig a kábelekkel bajlódni, sőt, három merevlemez esetében a ház oldalát sem kell levenni a cseréhez, illetve a beszereléshez, elég csak a merevlemezek fiókjai előtt elhelyezett, szellőzővel is ellátott zárható ajtót eltávolítani. 

A 3,5 colos rekeszek 2,5 colos adattárolókat is fogadnak. PCI bővítőhelyekből hetet kapunk, a ház belsejében pedig 30 centi hosszú VGA-k is elférnek. Az előlapi portok között ezúttal is megtaláljuk a két darab USB 3.0-s portot, az eSATA portot és a HD Audio csatlakozókat. Érdekesség, hogy az USB 3.0-s eszközök biztonságos tárolásához a ház tetején egy tároló rekeszt is kialakítottak a tervezők. Természetesen ehhez a házhoz is jár a P-400A típusú, 80 Plus Bronze minősítéssel ellátott tápegység, valamint a CR-100C típusú passzív processzorhűtő is. Érdekesség, hogy utóbbi nem, csak a CR-100A modell található meg a gyártó hiatalos weboldalán. A CR-100A 100W-os TDP-ig használható a különböző Intel és AMD processzorokhoz.

A két újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, de hogy pontosan mennyibe kerülnek majd, az egyelőre nem tudható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward